Ollifantje Jeugdmode wordt Frouwkje Lifestyle winkel

KAMPEN – Ollifantje Jeugdmode in Kampen wordt Frouwkje. De gezellige en vertrouwde winkel aan de Oudestraat 150 bestaat twintig jaar en krijgt officieel de naam van eigenaresse Frouwkje Kip.

Met de naamswijziging slaat Frouwkje ook een andere koers in. Het accent komt verschuift van kinder- naar damesmode. Kleine kinderen worden groot. En Ollifantje Jeugdmode groeide met hen mee. Tot een vertrouwd adres voor damesmode. Die vertrouwdheid blijft, verzekert Frouwkje. ,,Juist de persoonlijke benadering, service en aandacht voor de klant, maken het dat ik het verschil kan maken. Ik zou het ook niet anders willen. Eigenlijk is de winkel mijn huiskamer. Of mijn keuken, zoals je het noemen wilt. Het gaat erom dat er even tijd, aandacht en fijne koffie is.’’

Frouwkje legt uit dat zij tijdens het inkopen van de kleding al klanten voor zich ziet. ,,Dan denk ik: die jurk zou haar mooi staan. Maar ik koop uitsluitend dingen in, die ik zelf ook mooi vind, waar ik achter sta. Dat doe ik op gevoel en dat werkt.’’ Want de sfeervolle en gezellige winkel viert in 2017 het twintigjarig bestaan. ,,Een mijlpaal. Ik werkte al in de winkel toen ik de kans kreeg de zaak over te nemen. Mijn vader gaf mij het vertrouwen om het ook echt te doen. De winkel was nagenoeg leeg. Ik ben toen naar België gereden, naar het prachtige modemerk Hilde & Co. Ik dacht genoeg te hebben ingekocht maar ik was binnen no time uitverkocht. Toen wist ik dat het moest lukken.’’

Er volgden vette jaren voor de kindermode. ,,Het was de tijd dat ik soms niet eens tijd had om de boel te prijzen en op te hangen, ik verkocht de kleding uit de doos. Ongelofelijk.’’ Ondertussen investeerde Frouwkje veel in het persoonlijke contact met haar klanten. Veel klanten van het eerste uur zijn nog steeds klant. ,,Dat vind ik echt heel bijzonder. Het zijn echt vriendinnen geworden. Sommigen helpen me af en toe in de winkel. Zonder hen was het een stuk ingewikkelder geweest’’, blikt Frouwkje terug.

Behalve damesmode zal bij Frouwkje ook nog steeds meisjeskleding van Miss Ruby Tuesday en Nik&Nik en babykleding van Imps&Elfs verkrijgbaar zijn. ,,Daar is echt vraag naar.’’ Met de jongenskleding stopt ze. Vooral omdat ze meer ruimte van de winkel wil gebruiken voor dameskleding van prachtige modemerken.

Bij Frouwkje zijn mooie Nederlandse modelabels als Humanoid, Maison Scotch en Nikkie verkrijgbaar. Maar ook het Zweedse Odd Molly en Hunkydory en het Italiaanse Ottod’Ame. Nieuw dit seizoen is Amator. Frouwkje is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11 tot 18 uur, verse koffie staat klaar.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*