Kampen Sociaal blij met verkoop HBS aan IJsselheem

De fractie van Kampen Sociaal is blij met de verkoop van de oude HBS aan zorgorganisatie IJsselheem. De uitgestelde verkoop zou aanvankelijk in december van vorig jaar al plaatsvinden. Op het laatste moment werd er toen door een andere partij een bod gedaan van 1,5 miljoen euro. Dat gegeven zaaide twijfel bij sommige raadsfracties zodat er uitstel kwam.

De gemeente zou het pand voor een symbolisch bedrag van een euro overdragen aan IJsselheem die het pand geschikt wil gaan maken voor mensen die zorg nodig hebben. Kampen Sociaal fractievoorzitter Richard Boddeus sprak eerder zijn verontwaardiging uit over het feit dat fracties zich lieten leiden door het bod wat op het laatste moment binnen kwam maar is blij dat de verkoop nu toch aan IJsselheem doorgaat: ‘Als gemeente hadden we een intentieovereenkomst gesloten met een solide kandidaat passend in de bestemming maatschappelijke doeleinden, er is daar uitvoerig over onderhandeld. Een euro klinkt weinig maar er zijn veel kosten gemoeid met de verbouw van het historische pand. De HBS zit tegenover Myosotis en de poli van Isala, we creëren zo een mooie zorgboulevard.’

De Hogere Burger School is een rijksmonument uit 1882 en had tot 2014 een onderwijsfunctie. Het pand is een ontwerp van stadsarchitect W Koch.