Kampen Sociaal wil meer aandacht voor Coming-outdag

Ingezonden door Kampen Sociaal.

Als het aan de politieke partij Kampen Sociaal ligt besteedt de gemeente meer aandacht aan de Coming-outdag dan dat ze het nu doet. Coming-outdag staat in het teken van mensen die openlijk voor hun seksuele geaardheid uit komen. In Kampen wordt op Coming-outdag, 11 oktober, de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis.

Volgens de partij moet er meer gebeuren dan alleen de vlag hijsen, fractievoorzitter Richard Boddeus: ‘Alleen een vlag laten wapperen is te simpel. Met name het ‘uit de kast komen’ is voor sommigen een probleem omdat men terughoudend is voor reacties uit de omgeving. Binnen gezin, school, sportclub of kerk is het lang niet altijd geaccepteerd dat mensen voor hun seksuele geaardheid uitkomen, laat staan dat homoseksuele relaties goed worden gekeurd.’
Het onderwerp bespreekbaar maken op scholen en bij sportclubs zou al een stap in de goede richting zijn volgens Boddeus: ‘De gemeente moet werk maken om de acceptatie van de lgbt-gemeenschap te vergroten.
We hebben vragen gesteld aan het college en de wethouders Irma van der Sloot en Jan Peter van der Sluis hebben aangegeven aan de slag te gaan met dit onderwerp.’

Sinds tien jaar wordt er in Nederland aandacht geschonken aan de ‘kom-uit-de-kast-dag’. In Kampen wordt de vlag sinds 2016 gehesen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*