Op woensdag 17 april organiseert AV Isala’96 in samenwerking met de Kamper Oranje Vereniging de Siebrand Bevrijdingsloop. Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan van AV Isala ’96 op het sportpark Hagenbroek. Het belooft weer een sportief en bovenal feestelijk evenement te worden. De organisatie verwacht ruim 1.300 hardlopers aan de start.

Het is een jarenlange traditie, hardlopen ter ere van de bevrijding van Kampen. De loop blijft onverminderd populair, zo’n 1.200 basisschoolkinderen staan inmiddels vooringeschreven. Speciaal voor leerkrachten is er een aparte serie. Voor iedereen van 13 jaar en ouder staat de Kamper Mijl op het programma, een loop over 1.609 meter.

Kinderen die zich niet via school hebben voor-ingeschreven kunnen zich t/m 10 april inschrijven via www.inschrijven.nl. Dit geldt ook voor leerkrachten en deelnemers aan de Kamper Mijl. Na-inschrijven op de dag van de Bevrijdingsloop zelf is dit jaar niet mogelijk.

De jongste kinderen starten om 17:00 uur. De kinderen van 6 jaar oud lopen 500 meter. Jeugd van 7 tot en met 12 jaar loopt 900 meter. De Kamper Mijl wordt om 19:00 uur weggeschoten. Kijk op www.avisala96.nl voor meer informatie en het volledige chronoloog.