Kampenaar “totaal gesloopt” voor 9000 euro

“Totaal gesloopt”. Dat was het antwoord van Kampenaar André Venema op de vraag hoe hij zich voelde na een fietstocht van 500 kilometer in 24 uur. “Maar het was het waard. Het ingezamelde geld van deze sponsoractie is bedoeld voor een goed doel: het Ronald McDonald Kinderfonds.” Venema haalde afgelopen zaterdag zelf 1680 euro aan sponsorgeld binnen, waarmee het totaalbedrag van het team waarmee hij afgelopen zaterdag fietste, op 8.653,10 euro uit kwam. Veel meer dan het vooraf gestelde doel van 7.000 euro.
(André staat op de foto uiterst rechts).

Nu op maandagochtend na 15 uur slaap oogt hij, met zijn donkere zonnebril op, al weer redelijk monter. De eerste zakelijke telefoontjes voor zijn bedrijf Smash AV worden alweer gepleegd. Terwijl zijn collega’s afgelopen zaterdag meewerkten aan de 24e editie van het Full Color Festival, was het voor hem een zware dag.
“Het viel niet mee. In het donker over smalle paadjes door het landschap tussen Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn, was het flink afzien.” Een team met verzorgers reed mee met de ploeg en voorzag de renners van voldoende, vezelrijke voeding, hield ze op de juiste route èn gemotiveerd. “In de buurt van Amsterdam dreigde het even mis te gaan, toen een deel van de renners niet links- maar rechtsaf ging. Dat betekende uiteindelijk een stuk omfietsen, maar onderling wisten we elkaar goed aan te moedigen en er doorheen te trekken.”Als geoefende fietser wilde André graag fietsen voor het goede doel. Hij koos voor de Homeride en haakte aan bij het team Koninklijke Marechaussee Den Haag Beveiliging. De Homeride is een wielertocht die door het hart van Nederland loopt in de vorm van een hart. Dit symbolische hart is bedoeld voor het Ronald Mac Donalds Kinderfonds. Voor meer informatie over de Homeride, zie https://www.homeride.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*