Kampen weer 13 voorleescoördinatoren in de kinderopvang rijker!

Dinsdag 18 juni hebben dertien pedagogisch medewerkers, van Prokino, Partou, ONS Lucky, Ienieminie en Iris hun welverdiende certificaat Voorleescoördinator ontvangen.

Zij hebben hiervoor een training gevolgd, verzorgd door de Bibliotheek. Met het certificaat op zak gaan de kersverse voorleescoördinatoren aan de slag om een voorleesbeleid op te zetten in hun organisatie. Zij zorgen ervoor dat (voor)lezen een vast onderdeel is van het dagritme en dat er een stimulerende leesomgeving is op hun locatie met leuke voorleesboeken, kijkboeken, (digitale) prentenboeken en liedjes- en versjesboeken. Daarnaast zullen er activiteiten worden georganiseerd om ouders bij het (voor)lezen te betrekken.

De training is een onderdeel van het landelijke project Boekstart in de Kinderopvang. Daarin werken Bibliotheek en kinderopvang samen aan een ‘voorleesrijke’ omgeving voor jonge kinderen. Alle locaties kinderopvang in de gemeente Kampen zijn hiermee weer ‘Boekstartproof’!

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie en stimuleert de taalontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat als kinderen op heel jonge leeftijd worden voorgelezen, zij daar de rest van hun leven profijt van hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*