Kampenaar zwemt van Den Helder naar Texel

Kampenaar Pieter Bardelmeijer zwemt 11 augustus a.s. mee met de 7e editie van “de Monster zwemtocht Den Helder Texel 2018” om geld op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren. Deze oversteek wordt als monstertocht bestempeld vanwege de mogelijk ruige weersomstandigheden, stroming en het feit dat de tocht van bijna 4 kilometer in de metershoge golven binnen 1½ uur voltooid moet worden.

“Als kind heb ik veel mogen én kunnen sporten. Hoe anders is dat voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte die hen beperkt in alles wat ze willen en kunnen. Voor hen is bewegen of sporten niet vanzelfsprekend. Door op 11 augustus van Den Helder naar Texel te zwemmen wil ik geld ophalen voor meer onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze ziektes. Ik zet mijn gezonde spieren in om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte” legt Pieter uit. “Om deze kinderen, nu én in de toekomst, meer perspectief te kunnen bieden.” Bardelmeijer legt de tocht niet alleen af. In totaal zijn er 45 mensen die zich volgende maand al zwemmend inzetten voor dit goede doel. De organisatie ligt in handen van Stichting Be Tough.

Uw hulp is hard nodig
Pieter zoekt sponsoren in de privé- en in de zakelijke kring. “Voor het onderzoek is geld nodig, veel geld. En iedere bijdrage, hoe klein ook, is welkom. Wilt u Pieter sponsoren? Ga dan naar www.denheldertexel.nl/held/pieter-bardelmeijer/ of bezoek zijn FaceBook pagina: “Pieter Zwemt” voor meer informatie.

Veiling
Speciaal voor dit doel wordt er een canvasdoek van (afmeting) van Ranomi Kromowidjojo geveild. Meer informatie hierover vindt u ook op de facebookpagina Pieter Zwemt. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

Voor Pieter is het niet de eerste keer dat hij een dergelijke uitdaging opzoekt. Vorig jaar heeft hij meegedaan aan de City Swim van Den Bosch, waar hij zich inzette voor KWF.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*