Leerlingen Transport en Logistiek op bezoek bij VanDijk

Vrijdag 13 juli bezochten zo’n vijfenveertig leerlingen van openbare scholengemeenschap Winkler Prins het distributiecentrum van VanDijk in Kampen. De leerlingen volgen de opleiding Transport en Logistiek en met die bril namen ze de logistieke processen van VanDijk onder de loep – en dus ook het samenstellen van hun eigen pakket.

VanDijk levert in een periode van zes weken ruim 400.000 pakketten aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Om die klus te laten slagen, vinden er in de magazijnen ingenieuze logistieke processen plaats. Voor de Logistiek-leerlingen was een rondleiding door Focco Annema, manager Logistiek, dus leerzaam. Leerlingen kregen uitleg over de processen en werden uitgedaagd om mee te denken over hoe VanDijk zijn processen nog efficiënter kan inrichten.

Dit meedenken kreeg een vervolg in de interactieve Lean-workshop door specialist Koen Zandbergen. De Lean-filosofie richt zich op (leren) werken zonder verspillingen en zo hoog mogelijke waarde te creëren voor de klant. Aan de hand van Lean werkt VanDijk constant aan het verbeteren van zijn processen. Tijdens de workshop leerden leerlingen de theorie, maar gingen ze vooral praktisch aan de slag.

Na een leerzame ochtend vertrok de bus weer richting Veendam.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*