Kampenaren presenteren uniek parfumboek

De Hekserij, handelaar in onder andere geurstoffen, uit IJsselmuiden presenteert donderdag 19 juli 2018 in de Eenhoorn te Kampen een uniek boek over het maken van parfums.

Het boek 26 parfums om zelf te maken, geschreven door de Kampenaren Jan Meutgeert en Alma Lanjouw, is uniek. Het boek bevat eenvoudige parfum formules waarbij dezelfde professionele materialen worden gebruikt als in de parfumindustrie. Het boek is toegankelijk voor amateur parfummakers, scholieren en startende professionele parfumeurs. Een dergelijk boek is ook in andere talen niet te vinden.

De Hekserij levert geurstoffen aan klanten in meer dan 40 landen. Het bedrijf opgericht in 2001, was eerst in Kampen gevestigd, maar sinds 2011 op bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden. Met het uitgeven van dit boek wordt de drempel om aan de slag te gaan met deze geurstoffen kleiner.

Jan Meutgeert is mede-eigenaar van De Hekserij en geeft al jaren les in het maken van parfums. Alma Lanjouw is docent en heeft eerder een methode ontwikkeld waarbij rekenvaardigheid verbeterd wordt door parfums te maken.

De presentatie in De Eenhoorn aan Aart Dooijes, chef mélangeur van De Olifant is niet willekeurig gekozen. Een mélangeur van tabak is als een parfumeur, hij mengt tabakssoorten tot een uitgebalanceerde compositie; ook De Eenhoorn en De Olifant houden zich bezig met het maken van geurige producten: sigaren, koffie en thee.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*