Kampenion succesvol in Hongarije

Het weekend van 14 – 16 juni was voor tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Elf spelers reisden af naar Pápa, de partnerstad van Kampen, in Hongarije. Zij deden zaterdag 15 juni mee aan de jaarlijkse Mini-Olympiade, waar sporters uit de partnersteden van Pápa tegen elkaar streden. Op het programma stond o.a. zwemmen, atletiek, tennis en judo.

Het tafeltennistoernooi stond open voor spelers van alle leeftijden en de Kampenionners streden tegen sterke spelers uit o.a. Hongarije, Duitsland en Slowakije. De competitie werd gespeeld in drie leeftijdsklassen. Alleen in de middelste groep, 16 t/m 22 jaar, gingen er prijzen mee naar Kampen. Onder zeer zware omstandigheden – het was boven de 30 graden – wist Thomas Niemeijer de finale in deze categorie te behalen. Daarin verloor hij in vier games van zijn Slowaakse tegenstander. In de (Wilsummer) halve finale versloeg hij Bert Beks. In de andere halve finale moest Wim Tillema zijn meerdere erkennen in de latere Slowaakse winnaar. Jannick van den Broek en Arnold Hubach sneuvelden in de kwartfinale. Ernst van den Broek strandde in de poulefase. In de categorie boven de 22 jaar wisten de Kampenaren niet om de prijzen mee te doen. Onno Huisman, Jan Ringenier en Jan Beks bereikten een plek in de kwartfinale. Martijn Haanappel en Gerard Wessels speelden goed maar overleefden hun poule niet. Het was een sterk bezet veld en Kampenion kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Dit tafeltennistoernooi, de Mark Banhidi Memorial, werd mede gehouden ter nagedachtenis van Mark Banhidi, die op 11 januari 2014 op 19-jarige leeftijd is omgekomen bij een auto-ongeluk. Zijn vader, wonend in Pápa, was een van de organisatoren. In 2009 deed Mark mee in Kampen aan het tafeltennistoernooi tijdens het sportevenement met de partnersteden.

Het was een geweldig weekend voor Kampenion. De reis werd gemaakt onder leiding van Gert Nijkamp namens de werkgroep Kampen – Pápa. Voor Kampenion was het een weekend vol van sportiviteit, verbroedering en leuke contacten. Het was goed om te zien hoe de sporters kennis maakten met andere nationaliteiten en met de sport en cultuur in Hongarije.

Op de foto: Wim Tillema, Bert Beks en Thomas Niemeijer (foto: © Gerard Wessels)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*