Kamper Kogge gaat op reis

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

De Kogge gaat op reis en neemt mee: thee van De Eenhoorn, chocolade van De Swaen, Hanzeballetjes, Deventer koek, Doesburgse mosterd en Zwolse balletjes.

Dit jaar vaart de Kogge naar twee grote maritieme evenementen in België. Donderdag 16 mei wordt de Kamper Kogge daarom traditiegetrouw weer geladen met Hanzegoederen. Zonder twijfel ook met volop Kamper Kogge bitter in het ruim…

Handel zoals vroeger
Hanzesteden Deventer, Doesburg, Zwolle en Kampen leveren traditiegetrouw producten aan die meegaan in het ruim van de Kamper Kogge. Op deze bijzondere manier dragen de vier Hanzesteden bij aan het herleven van de geschiedenis: handel via het water, zoals het vroeger ging.

Dit keer vaart de Kamper Kogge naar Blankenberge en Oostende. In Blankenberge vinden de ‘Folkloristische Havenfeesten’ plaats, een drukbezocht evenement waar de bemanning lekkernijen zal uitdelen die de Nederlandse Hanzesteden hebben meegegeven. Natuurlijk doen ze er een brochure bij, zodat de Belgische bevolking verleid wordt om deze steden te komen bezoeken. In Oostende is het varende visitekaartje van Kampen uitgenodigd deel te nemen aan het grote maritieme evenement ‘Oostende voor Anker’, waar ruim 150 historische schepen zullen afmeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*