Kamper Prutloop als (te) gekke vakantie afsluiting!

Kampen – Aanstaande donderdag, 29 augustus is er weer die (te) gekke vakantie afsluiting, de Kamper Prutloop 2019. Elk jaar weer op de laatste donderdag in augustus verzamelen zich enkele honderden Kampernaren in het weiland aan de Buitendijksweg. Het doel is simpel, na het startschot in een rechte lijn richting de atletiekbaan van Kampen.

Het motto is al die jaren het zelfde gebleven: “Weilanden, slootjes, graspollen en prut zijn onderdeel van het parcours. Daar kun je niet omheen, maar daar moet je doorheen!”

Organisator AV Isala’96 is de tel inmiddels kwijt geraakt van het aantal edities, maar al zeker 30 jaar is deze bijzondere traditie gaande. “Ook afgelopen jaar was de belangstelling groot en dat is best gek voor een avondje vrijwillig in de prut liggen”.

Aanstaande donderdag (29 augustus), om 19:30 uur wordt het startsein van de prutloop 2019 gegeven aan de Buitendijksweg 3. De totale lengte van het parcours is ongeveer 3,5 kilometer. De finish is op het terrein van atletiekvereniging Isala’96, waar iedereen welkom is voor een welverdiend biertje!

Voor de liefhebbers vertrekt er om 19.00 uur een inloopgroep vanaf de atletiekbaan richting de start. Deelname kost slechts 1 euro en kan ter plekke contact betaalt worden.

Informatie:  www.avisala96.nl/prutloop 

foto: Richard Tennekes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*