Kamper Ui(t)dagen, Kamper Stripspektakel en Kadefestival

Kamper Ui(t)dagen bron IJsseldelta Marketing

Veel vertier en zomerse activiteiten voor toeristen en bewoners in de IJsseldelta. In de Hanzestad Kampen bruist het de komende weken van aansprekende evenementen als de Kamper Ui(t)dagen met zomerse braderiekoopjes, het jaarlijkse Kamper Stripspektakel en als afsluiting het Kadefestival.

Een mooie gelegenheid om een bezoekje aan de cultuurhistorische Hanzestad te combineren met de activiteiten tijdens deze bruisende dagen maar ook met de mooiste watersportgebieden van de regio IJsseldelta.

Donderdag Kamper Ui(t)dagen, van 17 juli t/m 7 augustus
In de binnenstad van Hanzestad Kampen kunt u tijdens de Kamper Ui(t)dagen heerlijk genieten van de leuke en gezellige sfeer op de braderie. Met een grote verscheidenheid aan kramen belooft ook dit jaar een succes te worden. Lokale winkeliers en kooplui vanuit het hele land komen naar de Kamper Ui(t)dagen om hun koopjes aan te bieden en elke Ui(t)dag heeft een eigen thema. Ook zijn er tijdens deze dagen rondvaarten met Salonboot ‘De Veerman van Kampen’. De rondvaarten duren een uur en vertrekken om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.30 en 16.00 uur aan de IJsselkade, ter hoogte van het Van Heutszplein. Traditioneel wordt – in bijzijn van de burgemeester – een koe met touwen gehesen aan de Nieuwe Toren, verwijzende naar de beroemde Kamper Ui.

Foto Stripspektakel - Bron, Foto Tennekes

16e Kamper Stripspektakel, voor de hele familie!
De leukste, gezelligste en gratis te bezoeken familie stripbeurs vindt plaats op zaterdag 16 augustus 2014. Het 16e Kamper Stripspektakel belooft een waar spektakel te worden, meer dan 55 tekenaars en scenarioschrijvers zijn aanwezig. Voor de jonge kinderen komen verschillende auteurs/illustratoren van prentenboeken en boeken naar het Stripspektakel.
De hele dag zijn er optredens op het podium aan het Koeplein.

Kamper Kadefestival: 29 & 30 augustus
Geniet op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus op het Kamper Kadefestival. Overdag een culinaire markt en het kinderkadefestival met diverse activiteiten voor kinderen, van clowns tot aan springkussens. ’s Avonds live muziek van ongeveer 25 lokale bands met spetterende muziekoptredens vanaf een drijvend podium. Kortom één en al gezelligheid rond het Van Heutszplein in Kampen. Bekijk het volledige programma op: www.kamperkadefestival.nl

Meer tips en informatie over activiteiten in de IJsseldelta: www.ontdekdeijsseldelta.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*