Kijk jij toe of ga je helpen?

246

Gratis workshop levensreddend handelen

De samenwerkende organisaties GHOR en het Rode Kruis bieden inwoners van IJsselvecht diverse modules aan om de zelfredzaamheid te bevorderen. Naast de workshops EHAK (eerste hulp aan kinderen), reanimaatje en sportletsel, wordt nu ook een workshop levensreddend handelen aangeboden.

De GHOR heeft als taak om de geneeskundige keten te laten werken tijdens rampen en crises. De geneeskundige keten bestaat uit verschillende organisaties, de regionale ambulancevoorziening, het Rode Kruis en de ziekenhuizen. Maar ook Dimence, GGD en de huisartsen. Het GHOR-bureau houdt zich dagelijks bezig met o.a. risicobeheersing, inzetevaluaties, evenementenadvies, paraatheid, Opleiden Trainen Oefenen en zorgcontinuiteit. De GHOR valt onder de veiligheidsregio IJsseland.

Een van de speerpunten van de veiligheidsregio is zelfredzaamheid. De veiligheidsregio vindt het belangrijk dat de inwoners van de regio weten wat zij voor, tijdens en na een incident of noodsituatie moeten doen. Daarom stimuleren zij zelfredzaamheid en ondersteunen zij inwoners, ondernemers en instellingen. Het motto is: Helpen in plaats van toezien! In een samenleving die zelfredzamer is, verandert ook de rol van de professionele hulpverleners. Zij worden zich ervan bewust dat samenwerken met actieve burgers tot meer veiligheid kan leiden. Samenwerking tussen hulpdiensten en burgers gebeurt niet van de ene op de andere dag. Dat heeft tijd nodig. Eén van de doelen van de veiligheidsregio is om inwoners bewust te maken van wat zij kunnen betekenen voor hun omgeving en hen stimuleren om een AED- of EHBO-cursus te volgen. Daarom worden er diverse workshops aangeboden.

De workshop levensreddend handelen gaat voor het eerst van start op maandag 6 februari. Daar het om een proef gaat wordt deze workshop gratis aangeboden. Tijdens de workshop wordt ingegaan op levensreddende handelingen bij hartfalen, bewusteloosheid en ernstige bloedingen. Ook wordt uitleg gegeven over het bellen naar 112 en welke gegevens er dan gevraagd gaan worden.

Het Rode Kruis draagt zorg voor de instructeurs die de workshops geven en de locatie waar de workshop gegeven wordt. De workshops worden o.a. gehouden in het gebouw waar ook het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden gevestigd is. Het adres is Wilhelminalaan 20 in Kampen.Op de volgende data zijn nog enkele plekken beschikbaar: maandag 6, 20 en 27 februari van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden voor deze workshops kan alleen digitaal via: www.levensreddendhandelen,nl Meer informatie kunt u vinden op www.vrijsseland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here