Kinderboerderij Cantecleer voorlopig gesloten

Kampen- De kinderboerderij Cantecleer in Kampen maakte maandag bekend dat het tenminste is gesloten tot woensdag 19 november. Dit op last van de rijksoverheid vanwege de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp. De maatregel geldt voor alle kinderboerderijen in Nederland.

cantecleer

Op zondag 16 november is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) de hoog pathogene variant blijkt te zijn. De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Daarom moeten ook kinderboerderijen per direct maatregelen treffen.

Vanaf zondag 11.30 uur tot woensdag 11.30 uur zijn alle kinderboerderijen (en andere publieksboerderijen die publiek ontvangen) verplicht gesloten voor publiek. Ook scholen, groepen etc. mogen niet ontvangen worden.
Activiteiten worden ook afgelast!

Voor alle pluimvee en ander gevogelte geldt voor kinderboerderijen per direct een afschermplicht. Dit betekent dat het gehouden pluimvee en andere gehouden vogels zodanig afgeschermd moeten worden dat ze niet in direct contact kunnen komen met wilde vogels, de uitwerpselen van wilde vogels, met gevogelte van naastgelegen houderijen, met zoogdieren die op het bedrijf aanwezig zijn of met bezoekers.

Ook voor het het Vogel en Egelasiel in Kampen heeft dit gevolgen. Zij mogen tot nader orde geen vogels aannemen, vervoeren of vrijlaten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*