Kringloopfeest voor iedereen met muziek, opruimcoach en ‘upcycle’ demonstraties

Kringloop Kampen bestaat 35 jaar en heeft bovendien onlangs een nieuwe hal als brenglocatie in gebruik genomen. Genoeg redenen voor een feestje.

Zaterdagmorgen 9 maart van 10.00 – 13.00 uur aan de Haatlandhaven 19 (ingang Oslokade) houdt Kringloop Kampen voor het publiek een feestelijke Open Dag. Voor Ondernemend Kampen en genodigden is er vrijdagmiddag 8 maart van 16.00 uur tot 19.00 uur een Open Dag. Team Kringloop Kampen zorgt tijdens de Open Dagen voor koffie, thee, hapjes, sapjes, wat lekkers, leuke kraampjes met bijzondere upcycledemonstraties en ook de opruimcoach is aanwezig. Een en ander wordt muzikaal omlijst met live hergebruik van vinyl uit de vorige eeuw door de ‘inhouse’ DJ van Kringloop Kampen. Tijdens de Open dagen gaat het dagelijkse werk gewoon door en kunnen er vragen worden gesteld.

Kringkoop Kampen nodigt alle inwoners van Kampen uit om kennis te maken met de mensen achter Kringloop Kampen, een gedreven team van milieuspecialisten die duurzaam werken aan een inclusieve samenleving. Aan een maatschappij waar iedereen mee kan doen en waar mens en milieu op de eerste plaats komen. Een mooie droom en een prachtig doel om aan te werken. Team Kringloop Kampen werkt al 35 jaar om die droom te realiseren en maakt meetbare en zichtbare vorderingen. Dagelijks shoppen honderden mensen duurzaam in de belevingswinkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden. Wekelijks verwerkt Kringloop Kampen zo’n 2000 kilo kleren en door de gezamenlijke inleveractiviteiten besparen de inwoners van de gemeente Kampen jaarlijks honderden tonnen afval.

Kringloop Kampen is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. De winst die wordt gemaakt wordt geïnvesteerd in goede doelen en in het bedrijf. Bijvoorbeeld door het scheppen van lokale loonvormende werkgelegenheid en beschermde sociale werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werkt Kringloop Kampen momenteel hard aan de realisatie van een bouwkringloop en een circulaire werkplaats, terwijl in de winkel in IJsselmuiden binnenkort een horecagedeelte wordt geopend. Beide initiatieven leiden tot nieuwe lokale werkgelegenheid. “Als Kamper kringloopcoöperatie koesteren we twee belangrijke doelen, samengevat verbetering van de lokale omgeving voor mens en milieu. Eén van de doelen die we ons gesteld hebben is om eind 2021 zo’n vijftig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons een beschutte werkplek te bieden. Die doelstelling hebben we nu al bijna voor vijftig procent gerealiseerd. Wat betreft de verbetering van het lokale milieu willen we meer recyclebare spullen en minder afval innemen. Ons streven is om eind 2021 het huidige afvalpercentage van acht procent te hebben teruggebracht naar vijf procent. Hoe we dat precies gaan doen, kun je vrijdag en zaterdag komen bekijken”, aldus Kringloop directeur Henri Bouwmeester.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*