Morgenochtend staking NS

Morgenochtend gaat een groot deel van de NS-medewerkers staken. Vanaf de eerste treinen ’s ochtends vroeg tot 7:06 uur wordt er actie gevoerd voor een pensioenakkoord. Dit leidt tot grote hinder voor treinreizigers. Het valt niet te voorspellen hoe groot de overlast voor het treinverkeer daadwerkelijk wordt. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen verwacht dat ook de rest van de dag de gevolgen merkbaar zijn.

“Staken mag, dat is een recht in Nederland. Dat gaan we ook niet tegenwerken, maar ik vind het wel jammer naar onze reizigers toe. Want die verwachten gewoon dat de treinen rijden. De bonden willen de treinen 66 minuten later laten starten. Dat werkt bij ons in de hele dienstregeling door. Dat betekent dat we de hele dag moeite zullen hebben om treinen op tijd te laten rijden. Dat vind ik jammer, want we bieden graag de beste treinreis,” zegt de Roger van Boxtel, president-directeur van de NS.

“We gaan natuurlijk wel ons best doen om na de acties zo goed mogelijk op te starten, zodra de staking voorbij is. Reizigers kunnen onze app raadplegen om te kijken hoe het precies gaat rijden. Ik wil de reizigers om geduld vragen, want het kan maandag wat tegen zitten, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk weer de treinen weer op het spoor te hebben,” aldus Van Boxtel.

De NS adviseert treinreizigers om kort voor vertrek de reisplanner te checken voor de meest actuele situatie op het spoor.

Aangezien het Kamperlijntje tussen Kampen en Zwolle niet door NS wordt bediend, rijdt deze wel gewoon morgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*