Nationale boomfeestdag ook in Kampen

Vandaag, woensdag 13 maart, werd in ons land Boomfeestdag gevierd. Ook de gemeente Kampen heeft hieraan meegedaan. Samen met het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is gekozen voor een locatie langs de nieuwe dijk van het Reevediep bij de splitsing Venedijk Noord / De Chalmotweg. Leerlingen van basisscholen Villa Nova en Het Stroomdal hebben wethouder Van der Sluis geholpen met het planten van de bomen.

Vanaf de sluis bij de Kamperstraatweg tot aan De Chalmotweg staan nu 69 walnootbomen (Juglans Regia ‘Broadview’). Met het planten van de notenbomen aan de voet van de nieuwe dijk van het Reevediep bij het Onderdijks is een mooie nieuwe boomgaard ontstaan. De eerste zestig exemplaren waren al geplant. Vanochtend hebben de wethouder en de kinderen de laatste negen walnootbomen geplant.

De boomgaard is onderdeel van het inrichtingsplan voor het Reevediep, mede mogelijk gemaakt door Isala Delta die in opdracht van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta dit hele project uitvoerde. Vanaf 1 april is het Reevediep toegankelijk voor iedereen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*