Nieuwe gemeentesecretaris voor Kampen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen heeft vandaag Anky Griekspoor-Verdurmen benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Kampen. Mevrouw Griekspoor-Verdurmen is op dit moment nog gemeentesecretaris voor de gemeente Zandvoort. Zij start op 4 september in Kampen.

Mevrouw Griekspoor-Verdurmen (54) heeft ruime ervaring met organisatieontwikkeling van gemeentelijke organisaties en met de samenwerking tussen gemeentebestuurders en de ambtelijke organisatie, onder andere door het begeleiden van de ambtelijke fusie tussen de gemeenten Zandvoort en Haarlem.

Als gemeentesecretaris van Zandvoort maakt mevrouw Griekspoor-Verdurmen deel uit van het directieteam van de gemeente Haarlem. In het verleden was zij gemeentesecretaris bij de gemeente Leudal en directeur van het Waterschap Vechtstromen, Sociale Werkvoorziening Zwolle en Basisonderwijs Heerenveen.

Anky Griekspoor-Verdurmen: “Een aantal jaren geleden was ik toevallig in de Schepenzaal van het oude Raadhuis van Kampen tijdens de opleiding voor gemeentesecretaris. In deze zaal druipt de historie van de muren. Als liefhebber van geschiedenis begon mijn hart sneller te kloppen. Ik riep toen al uit: “Als je hier toch eens gemeentesecretaris mag zijn!”. Ik ben dankbaar en trots dat ik mij mag inzetten voor deze prachtige, eeuwenoude, dynamische Hanzestad die zo ontzettend veel te bieden heeft”.

Wervingsprocedure
Op de vacature die de gemeente Kampen heeft uitgezet, hebben 66 kandidaten gereageerd. De advies- en selectiecommissie hebben vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Uiteindelijk hebben de commissies Anky Griekspoor-Verdurmen voorgedragen als beste kandidaat.

Bort Koelewijn, burgemeester van de gemeente Kampen, is erg blij met de keuze voor mevrouw Griekspoor-Verdurmen: ”Ik ben ervan overtuigd dat zij op een voortreffelijke manier leiding gaat geven aan de doorontwikkeling van onze organisatie met als kenmerk: van buiten naar binnen en initiatieven van inwoners waarderen. Een goede samenwerking tussen de burgemeester en de gemeentesecretaris en algemeen directeur is erg belangrijk. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we een bloeiende toekomst tegemoet gaan met Anky Griekspoor-Verdurmen als onze nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur,” aldus de burgemeester.

Mevrouw Griekspoor-Verdurmen volgt Jan Goedegebure op, die na 50 jaar overheidsdienst en 15 jaar gemeentesecretaris van Kampen te zijn geweest vorige week afscheid heeft genomen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*