Officiële opening zwembad De Steur

Op woensdag 11 januari wordt zwembad De Steur officieel geopend. Wethouder Geert Meijering draagt namens de gemeente Kampen symbolisch de sleutel over aan Sportfondsen Kampen B.V. die het nieuwe zwembad exploiteert. Het nieuwe zwembad is sinds vandaag (2 januari) open voor publiek.

De bouw van het zwembad is gerealiseerd binnen het budget en binnen de planning. Het nieuwe zwembad bestaat uit drie zwembaden met ieder een eigen zwemzaal. Er is een apart doelgroepenbad met een verdiept deel voor de duikvereniging. Daarnaast is er een 25 meter bad bestaande uit zes banen. Zowel het 25 meter bad als het doelgroepenbad heeft een beweegbare bodem. Het recreatiebad bestaat uit drie ronde baden met een afgesloten glijbaan van ruim 50 meter met binnenverlichting. Verder is er een buitenterras met peuterbaden en een ligweide. De achterzijde van het zwembad heeft grote schuifdeuren zodat bij mooi weer een open verbinding tussen binnen en buiten gemaakt kan worden.

Omdat het zwembad prominent in het Stadspark staat is gekozen voor natuurlijke materialen als hout en natuursteen. Het zwembad is duurzaam en energiezuinig gebouwd, zo is het dak bedekt met PV panelen om zonne-energie op te wekken. Wat betreft installaties en waterbehandeling worden de modernste technieken gebruikt. Het water bevat bijvoorbeeld geen chloor meer, maar wordt schoongehouden door middel van zout zonder dat het water zout is.

In het nieuwe zwembad zullen uiteraard ook weer zwemlessen worden gegeven. Speciaal voor mensen met een inkomen tot 110 procent van het minimuminkomen. heeft de gem. Kampen een Zwemfonds in het leven geroepen. U kunt dan een tegemoetkoming krijgen voor de zwemlessen van uw kind via het Zwemfonds Kampen. Het fonds is er voor kinderen vanaf zes jaar die een zwemdiploma willen halen. Het aanvragen van de tegemoetkoming kan bij het Zwemfonds Kampen vanaf 1 januari 2017.

Zwemdiploma en zwemlessen
Zwemfonds Kampen werkt met een pakket waarbij kinderen gegarandeerd het A- en B-diploma halen. De zwemlessen vinden plaats bij Sportfondsen Kampen of zwemschool Uniek in IJsselmuiden. Kijk HIER voor meer informatie.

Voor een kijkje in het nieuwe zwembad klikt u op de onderstaande video


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*