Ondernemers enthousiast na bezoek Minister van Financiën

Door Niek Teune
KAMPEN/IJSSELMUIDEN – Het bezoek aan Kampen van de minister van Financiën, Wopke Hoekstra (CDA), is een groot succes geworden. Op maandag 14 oktober werd hij ontvangen bij maaltijdservice- en cateringbedrijf Uitgekookt door ondernemer Johan van Marle, die eind 2018 benoemd werd tot Ondernemer van het jaar op het Regio Zwolle Congres. De minister kreeg eerst een rondleiding door het bedrijf. Daarna volgde een ontmoeting met ondernemers uit de regio.

 

Klokslag vijf uur liep minister Hoekstra in het bijzijn van gedeputeerde Eddy van Hijum de trap op richting de kantoorruimtes van Uitgekookt. Daar volgde een hartelijke ontmoeting met ondernemer Johan van Marle. Ook werden handen geschud met wethouder Geert Meijering, Tweede Kamerlid Hilde Palland en Eerste Kamerlid Theo Rietkerk (allen CDA). Terwijl de minister en de andere politici een rondleiding kregen door het bedrijf, werden circa twintig ondernemers ontvangen door CDA-raadslid Jacolien van de Wetering en de aankomend voorzitter van CDA Kampen, Henk Selles.

Tijdens de rondleiding kreeg de minister letterlijk ‘een kijkje in de keuken’. Wel door een glazen wand, om – vanwege kwaliteitsnormen – contact met het voedsel te verhinderen. De minister luisterde aandachtig naar de uitleg van Van Marle over de versbereiding van de gezonde maaltijden in het vorig jaar in gebruik genomen duurzame bedrijfspand. Ook sprak Van Marle met de minister over de logistieke processen binnen Uitgekookt. De rondleiding werd afgesloten met een presentatie voor het gezelschap. Minister Hoekstra gaf aan onder de indruk te zijn van de enorme groei en ontwikkeling die de ondernemer, als zesde generatie in het familiebedrijf, heeft doorgemaakt van groenteman tot landelijk opererende maaltijdleverancier.

Na de presentatie schoven minister Hoekstra en de andere politici aan bij een twintigtal ondernemers voor een rondetafelgesprek. De minister benadrukte de belangrijke rol die het mkb heeft in de samenleving en sprak zijn waardering uit voor de ondernemers uit Kampen en hun maatschappelijke betrokkenheid. Er werd in een goede sfeer onder andere over actuele kansen en bedreigingen voor de ondernemers gesproken. Hoekstra luisterde aandachtig naar hen en gaf elke vragensteller een eerlijk en uitvoerig antwoord. Dit werd door de aanwezige ondernemers enorm gewaardeerd.

Tweede Kamerlid Hilde Palland kreeg achteraf ‘hele positieve reacties’ van de ondernemers. Ook raadslid Jacolien van de Wetering sprak van een ‘mooi bezoek’. “Een gesprek als dit geeft ook onze lokale CDA-fractie meer inzicht in de complexiteit van vragen waar niet altijd een snelle oplossing voor het oprapen ligt. Het is goed om daar met elkaar over te spreken. Als lokale fractie zijn wij blij met de inzet van gedeputeerde Eddy van Hijum voor het mkb in onze provincie en de aandacht die Hilde Palland en Theo Rietkerk in Den Haag vragen voor zzp en mkb.”

Tegen zeven uur zat de tijd voor de minister erop; in Hardenberg wachtte een volgend bezoek. Gevraagd naar zijn ervaring van het bezoek, sprak Hoekstra bij de gang naar zijn auto: “Wat we hier (bij Uitgekookt, red.) gezien hebben is enorm inspirerend. Wat vooral fenomenaal is om te zien, is hoe ontzettend goed ze aan het groeien zijn en met hoeveel enthousiasme mensen hier aan het werk zijn. Ik ga geïnspireerd weer naar buiten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*