Vaarverkeer door Ganzensluis gestremd

Tussen 4 november en 1 april 2020 is er geen vaarverkeer mogelijk door de Ganzensluis in Kampen. In deze periode renoveert de provincie de sluisdeuren en het sluiswachtershuisje en worden de technische installaties onder handen genomen. De renovatie is nodig om weer te voldoen aan alle geldende veiligheidseisen.

De Ganzensluis wordt flink onder handen genomen. Naast het uitvoeren van herstelwerkzaamheden en het moderniseren van de technische installatie gaan de sluisdeuren tijdelijk naar de fabriek voor een volledige renovatie. Door de sluisdeuren te renoveren en te hergebruiken, werkt de provincie mee aan een duurzame circulaire economie. Machinefabriek Emmen voert de renovatie uit.

Renovatie karakteristieke sluiswachtershuisje
Ook het sluiswachtershuisje, een monument, krijgt een make-over. Het krijgt een andere indeling en wordt geïsoleerd. Van buiten verandert het huisje niet. De monumentencommissie van de gemeente Kampen is betrokken geweest bij de renovatieplannen.

Plaatsen hekken
De sluis is nu nog vanaf één kant direct toegankelijk. Omdat dit onveilige situaties kan opleveren, plaatst de provincie ook aan die kant een hek. Dit hek is in de stijl van het hek dat nu voor het sluiswachtershuisje staat. De Ganzensluis is gebouwd in 1938 en wordt voor het grootste deel gebruikt door pleziervaart. De sluis verbindt het Ganzendiep met de IJssel.

Meer informatie
Informatie over het werk en de renovatie, inclusief een aantal foto’s zijn te vinden op www.overijssel.nl/ganzensluis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*