Onderzoek naar vallend voegmateriaal in Parkeergarage Buitenhaven

Vorige week werd er bij de gemeente gemeld dat er een stuk voegmateriaal in het plafond van de parkeergarage Buitenhaven was losgeraakt. De gemeente heeft daarop direct gehandeld door het gebied rondom de bewuste voeg te laten afzetten. Het is bij de aannemer gemeld en deze is daarop gelijk gekomen om de voegen te inspecteren.

Donderdag kwam er een nieuwe melding van vallend voegmateriaal. Hierop heeft de aannemer vrijdagochtend opnieuw een inspectie uitgevoerd. De losse stukken zijn verwijderd. Uit voorzorg zijn onder alle voegen in het middengebied latten aangebracht om eventueel verder vallend materiaal te voorkomen. De aannemer komt op korte termijn met een structurele oplossing om de voegen te herstellen. De exacte oorzaak moet nog door de aannemer onderzocht worden. De constructieve veiligheid is niet in het geding. Het betreft een esthetische oplossing die wellicht aangepast moet worden.

Ook is er sprake van wat scheurvorming op het bovendek. Beton werkt en is niet flexibel. Het is normaal dat er scheuren/scheurtjes ontstaan. De vraag is of de scheuren binnen de normaal acceptabele toleranties blijven. Ook dat gaan we zo snel mogelijk samen met de aannemer onderzoeken.

Wethouder Geert Meijering: “Ontzettend vervelend deze situatie. Dit verwacht je niet bij een garage die pas vier maanden in gebruik is. We willen geen enkel risico dat de veiligheid van de gebruikers in het geding is of dat er schade aan hun auto’s ontstaat. Vooruitlopend op een definitieve oplossing zijn daarom nu tijdelijke maatregelen getroffen om de risico’s uit te sluiten. Veiligheid voor alles!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*