Ontdek tweede paasdag het natuurgebied Reevediep tijdens het Reevediep Festival

Vandaag, tweede paasdag, presenteren Staatsbosbeheer, gemeente Kampen, waterschap Drents Overijsselse Delta, provincie Overijssel en Rijkswaterstaat) en het projectteam Ruimte voor de Rivier IJsseldelta het Reevediep Festival.

Tijdens het Reevediep Festival krijgen inwoners van Kampen en omgeving de kans om het nieuwe natuurgebied Reevediep te ontdekken. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen op verkenningstocht en zijn er heel veel buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Een leuk uitje voor de hele familie.

Activiteiten voor jonge en oud
Tijdens deze dag komt u van alles te weten over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, de uitgevoerde werkzaamheden van de aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) Ook zijn er veel leuke buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Zoals een puzzeltocht door het hele gebied, een podium met muziek en dans van (lokale) artiesten, hindernissenbaan, springkussen, boogschieten, de historie van Kampen, boottochten, vlotten bouwen, waterfietsen, vliegeren, vogelkastjes maken en uiteraard is er wat lekkers te eten en te drinken.

Locatie
Reevediep Festival vindt plaats in het natuurgebied Reevediep. De activiteiten zijn met name op de klimaatdijk (ter hoogte van het toekomstige dorp Reeve) en bij de Scheeresluis langs de Kamperstraatweg. Bekijk hier de plattegrond en de bereikbaarheid.

Festival met oog voor de natuur
Genieten van de 350 hectare nieuwe natuur is een belangrijk onderdeel van het festival. Uitleg daarover wordt bijvoorbeeld gegeven door de Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, de bijenvereniging en uiteraard beheerder Staatsbosbeheer. De organisatie houdt uiteraard rekening met de natuur en de dieren die er leven, ook voorafgaand en tijdens het festival.
Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Wij namen gisteren alvast een kort kijkje vanaf het water…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*