Opvolging beheerder Kinderboerderij vraagt extra subsidie

Hanjo IJkhout, de huidige beheerder van Kinderboerderij Cantecleer, gaat binnenkort met pensioen. Om zijn opvolging goed in te kunnen vullen, heeft de Kinderboerderij extra subsidie aan de gemeente gevraagd. Het college heeft besloten dit voor te leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt hierover op 13 september a.s. een besluit.

Het bestuur van de Kinderboerderij geeft aan dat de huidige beheerder door zijn enorme inzet en betrokkenheid veel meer uren draait dan een reguliere werkweek: ruim 70 uur per week. Dit aantal uur is ook echt nodig om de kinderboerderij op dit niveau draaiende te houden. Om goed te kunnen voorzien in de opvolging van de huidige beheerder, zijn daarom twee professionele medewerkers nodig.

Het college hecht aan de rol die de Kinderboerderij in de samenleving heeft. Zij brengt inwoners, jong en oud, autochtoon en allochtoon, in schoolverband of in de vrije tijd, met elkaar in contact. Mensen kunnen zich tijdens een bezoek aan de Kinderboerderij ontspannen en iets leren en ervaren over dier en natuur, milieu en duurzaamheid.

Wethouder Meijering: “De Kinderboerderij ontvangt jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers uit Kampen, maar ook uit omliggende gemeenten en kent een brede doelgroep: jongeren, ouderen, scholieren, zorgvragers etc. Eigenlijk is iedereen wel eens naar de Kinderboerderij geweest! De Kinderboerderij is dan ook niet meer weg te denken en is van grote waarde voor de (Kamper) samenleving. Wij hebben daarom besloten de gemeenteraad te vragen deze extra subsidie structureel ter beschikking te stellen.”

De Kinderboerderij in onze gemeente is in 1985 opgericht. In 1997 is zij verhuisd naar de huidige locatie (stadspark). De huidige beheerder heeft de kinderboerderij opgebouwd van een eenvoudige boerderij, waarbij het ritme der seizoenen de belangrijkste educatie was voor kinderen, tot een multifunctionele kinderboerderij voor alle inwoners van de gemeente. Multifunctioneel door het onder andere verzorgen van het dierenbestand van kinderboerderij en hertenkamp, het ontwikkelen van educatieve programma’s, het verzorgen van dagbesteding, het verbinden met zorginstanties en scholen en het werken met vrijwilligers.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*