Oude Zwembad De Steur officieel overgedragen – Video

Een bijdrage van Rudi Last en Gert Bartelink.

Van Oud naar nieuw

Vandaag is de sleutel van het oude zwembad De Steur aan de Broedersingel officieel overgedragen. Hiermee komt een einde aan 45 jaar geschiedenis. Gerrit Jansen, schakelde vandaag samen met zijn collega Marcel Sleurink voor het laatst de machines uit. KampenOnline was erbij. Bekijk het gesprek met Manager Gerrit Jansen in de video hierboven in de player.

In 1952/53 besloot de gemeenteraad van Kampen om het gemeentelijk zwembad in de IJssel te vervangen door een nieuw zwembad op Seveningen. Waar vroeger de koeien graasden, ontstond begin vijftiger jaren een diepe kolk. Aan de rand van de kolk werd een zwembad gebouwd met een diepte tot 120 cm. Met de komst van zwembad De Steur in de maand november van 1972 – compleet met Russische steur – raakte Seveningen overbodig en werd gesloten.

Nu 45 jaar later is het zwembad aan de Broedersingel definitief gesloten. Aanstaande maandag 2 januari 2017 opent het nieuwe Zwembad De Steur aan de Europa Allee haar deuren. Het filmteam maakte in beide zwembaden opnames. Deel 2, met mooie beelden van beide zwembaden staat in de player hieronder, maak daarom nog eenmaal een rondje door het oude zwembad de steur, met aansluitend een kijkje in het nieuwe zwembad de Steur…

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


1 Comment

  1. Doodzonde dat dit heerlijke zwembad gesloopt is. Weer vervangen door een karakterloos gebouw, dahaag.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*