Overtuigende winst KV DOS Kampen Veltman tegen NIC uit Groningen

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DOS Kampen een geweldige wedstrijd tegen NIC uit Groningen, die vorige week nog een monsterscore van 36-11 behaalden tegen de Hoeve. Vooraf waren er geen grote verwachtingen dat deze wedstrijd gewonnen kon worden, maar de korfballers van DOS lieten al eerder zien dat ze door wilskracht en overtuiging boven zich zelf uit kunnen stijgen en dat gebeurde zaterdagavond ook. Dit tot tevredenheid van coach Michaël Jongman en het enthousiaste thuispubliek.

De tegenstander uit Groningen kreeg nimmer het gevoel dat ze deze wedstrijd zouden kunnen winnen en keek constant tegen een achterstand aan. Waar vorige week tegen KV Heerenveen er af en toe mindere momenten waren, speelde de thuisploeg de gehele wedstrijd geconcentreerd en werden er nauwelijks fouten gemaakt.

In de eerste helft speelde de sterk spelende Yvonne ten Hove knap de vrije ballen uit, waarbij Nikita Brehler koel en beheerst gebruik maakte van de vrijheid die ze kreeg van haar tegenstander. Uiteindelijk wist Brehler vijf keer de korf te raken.

Na de rust, bij de stand van 16-12, leek de ploeg uit Groningen zich toch te herpakken. Bij de stand van 21-19 was de angst bij het thuispubliek dat NIC toch aan het langste eind zou trekken. Echter wisten de geelzwarten opnieuw de afstand te vergroten, mede door vier zuivere afstand schoten van Matthijs Bastiaan. Dit ter verdienste van Daniël Lewerissa, die een sterke wedstrijd speelde in de korfzone. Het gat van zes doelpunten kwamen de Groningers niet meer te boven en de Dossers speelden de wedstrijd netjes uit; eindstand  33-23.

DOS liet zien dat ze, mede door de steun van het thuispubliek, mee kunnen doen in deze Overgangsklasse, volgende week spelen ze tegen de nog ongeslagen Mid Fryslan uit Grouw, hopelijk kunnen ze wederom voor een verrassing zorgen.

Scores: Matthijs Bastiaan 8, Yvonne ten Hove 6, Linda van Keulen 6, Nikita Brehler 5, Dennis van Putten 3, Daniël Lewerissa 3, Josie Vos 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*