In de tweede ronde van de zaalcompetitie moest Wit-Blauw / GreenOrganics aantreden tegen het sterke Dos (W) uit Westbroek. Dos (W) wilt meedoen om de bovenste plek in de Overgangsklasse B en liet tegen Wit Blauw zien dat zij een serieuze kanshebber zijn voor de kampioenstitel. Wit-Blauw / GreenOrganics werd in de eerste helft overklast en verloor uiteindelijk met 33-26.

De Kampenaren startten in de uitwedstrijd tegen Dos (W) met een gewijzigde opstelling. Sander Fixe verving de geschorste Jordy Last.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de Dos (W). Fysiek was de ploeg de baas over Wit-Blauw GreenOrganics en hiermee dwongen zij Wit-Blauw tot het maken van verkeerde keuzes. De Wit Blauwers kwamen niet in hun spel en keken al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Dos (W) legde veel pressie in hun verdedigende spel en schoot aanvallend van grote afstanden raak. Wit-Blauw GreenOrganics kon hier niet mee omgaan waardoor het in de rust tegen een 17-10 achterstand aankeek.

Een deja-vu voor de Kampenaren aangezien het in de veldcompetitie ook in de rust tegen een forse achterstand aankeek. Waar de ploeg van Marc Houtman er op het veld nog verslagen bij zat, kwam Wit-Blauw GreenOrganics deze keer sterker uit de kleedkamer terug. Aanvallend kwam de ploeg met een aantal tactische aanpassingen waardoor de ploeg zich terug vocht naar een verschil van vier punten. Echter bleek Dos (W) een maat te groot en bracht het verschil op cruciale momenten naar een onoverbrugbaar gat. De eindstand werd bereikt op 33-26 voor Dos (W).

Voor Wit-Blauw GreenOrganics is het belangrijk lering te trekken uit de tweede helft. De ploeg bleef er voor gaan en zag dat het beter weerstand kon bieden aan de tegenstander.

Door deze nederlaag staat Wit-Blauw GreenOrganics op 0 punten na twee wedstrijden. Volgende week is het belangrijk de twee punten in Kampen te houden. Dan komt AVO uit Assen op bezoek.