Overwinning voor KV DOS Kampen Unique Waterontharders in Spannende Wedstrijd

399

Verslag: Overwinning voor KV DOS Kampen Unique Waterontharders in Spannende Wedstrijd

Afgelopen zaterdag heeft het eerste team van KV DOS Kampen Unique Waterontharders opnieuw een overwinning behaald in de 1e klasse. In een spannende wedstrijd waar de doelpunten duur waren, slaagde DOS erin om in de laatste fase van de wedstrijd de voorsprong vast te houden en met een overwinning af te sluiten. Dankzij deze overwinning blijft DOS op koers voor hun doel: promotie naar de Overgangsklasse.

Rommelig Programma

De afgelopen weken heeft DOS te maken gehad met een rommelig programma. Feestdagen, de mei vakantie en een nieuwe competitieindeling hebben hun sporen nagelaten. De doorgaans geoliede machine van DOS had het hierdoor de laatste weken moeilijk, met als gevolg dat spelritme ontbrak en doelpunten uitbleven. Ook in de wedstrijd tegen Hoogkerk was dit het geval. Hoogkerk zette hoge druk, schroomde niet voor fysieke duels en provoceerde meerdere malen vanaf de zijlijn. Hun doel was duidelijk: DOS uit hun ritme halen, en dat lukte grotendeels.

Eerste Helft

In de eerste fase van de wedstrijd leek er echter niets aan de hand voor DOS. Met een 4-1 voorsprong werd het eerste gat geslagen. Toch wist DOS slechts drie doelpunten te maken voor de rust, wat resulteerde in een 7-4 voorsprong bij de pauze. Coach Hage probeerde tijdens de rust de positieve punten te benoemen, maar deze waren moeilijk te vinden. Ontevredenheid heerste onder de spelers, en het doel voor de tweede helft was duidelijk: meer ritme vinden, de juiste kansen pakken en zorgen voor een betere afronding.

Tweede Helft

Het lukte DOS niet om scherp aan de tweede helft te beginnen, terwijl Hoogkerk dit wel deed. Met drie snelle doelpunten kwam Hoogkerk op gelijke hoogte, 7-7. Dit was het signaal voor de Kampenaren om een tandje bij te zetten. Door meer op de dames te focussen, krabbelde DOS terug. Dankzij mooie doelpunten van onder andere Laureen Kok en Emma de Ruiter ontstond er weer een voorsprong van vijf doelpunten, wat voor rust had moeten zorgen. Toch gaf Hoogkerk niet op en kwam stap voor stap dichterbij.

Spanning in de Slotfase

Met het inbrengen van Wichard van der Kolk en Daan Schinkel kwam er extra scorend vermogen in het team. Beide heren wisten een keer te scoren, maar Hoogkerk bleef druk zetten en kwam in de laatste minuten nog tot op één punt verschil. Gelukkig floot scheidsrechter J. Danser op tijd af en wist DOS de overwinning met 15-14 te behouden.

Vooruitblik

Met deze overwinning blijft DOS bovenaan in de poule en kijkt het team vooruit naar de beslissende wedstrijd tegen de Wâlden. Eerst wacht echter nog de thuiswedstrijd tegen It Fean komende week. Deze wedstrijd vindt plaats op sportpark de Maten en start om 15:30 uur. Hier zal eerst van gewonnen moeten worden om de promotiedroom levend te houden.

Einduitslag

KV DOS Kampen Unique Waterontharders 15 – 14 Hoogkerk

Met deze nipte overwinning zet DOS een belangrijke stap richting de Overgangsklasse. De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor het behalen van hun promotiedoel.