Pinksterviering in Levensbron

KAMPEN – In Levensbron wordt op zondag 9 juni Pinksteren ‘het feest van de geest’ gevierd! ‘Tijdens deze bijeenkomst staan we als Vrijzinnigen in Levensbron stil bij wat ons begeestert, wat ons inspireert’, aldus voorganger Anneke van der Velde.

‘U bent van harte uitgenodigd om aan de hand van een kunstwerk, een tekst, een voorwerp, een gedicht, een mens, of wat u ook maar inspireert, te vertellen over de Geest, of de geest in uw leven’, zo gaat ze verder. ‘En u mag natuurlijk ook gewoon komen kijken en luisteren naar hoe dat voor anderen is. We lezen het Pinksterverhaal, we zingen samen, luisteren naarmuziek en we hopen elkaar te inspireren!’ Als u iets wilt laten zien of horen, graag wel (snel) aanmelden bij voorganger Anneke van der Velde (veld5834@planet.nl).

Meer over de vrijzinnigen

Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Zij zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Het betekent vooral dat ze proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving.

Vrijzinnigheid staat voor een haast seculiere beleving van het christendom. Dat wil zeggen dat ze niemand vertellen hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” De kracht zit hem in de grote verscheidenheid van gedachten, de ruimte en het respect dat wordt ervaren voor het op eigen wijze geloven en denken. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*