Quintus Cultuurreis naar Zuidwest

KAMPEN – Museum De Pont en het TextielMuseum in Tilburg, het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk én het Dordrechts Museum: dat zijn de bestemmingen van de Quintus Cultuurreis op zaterdag 23 maart. Wie mee wil, kan zich tot uiterlijk 1 maart inschrijven via www.quintuskampen.nl of bij de balie van het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 in Kampen.

De jaarlijkse Cultuurreis biedt traditiegetrouw een boeiend programma. Keramiekdocent en cultuurreis-organisator Jan Kamphuis: “De eerste stop is bij het EKWC in Oisterwijk. Met een rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek tot 3D-printen, frezen en snijden. Ook een keramiekexpositie is onderdeel van de rondleiding. Wie het EKWC overslaat, gaat met de bus direct door naar Tilburg voor museum De Pont en/of het TextielMuseum. Deze musea bevinden zich op loopafstand van elkaar en hebben inspirerende exposities waaronder ‘Cultural Threads’ (zie foto). Ondertussen pikt de bus de bezoekers van het EKWC weer op zodat zij nog een flitsbezoek aan één van de musea in Tilburg kunnen brengen. In de middag vertrekken we gezamenlijk naar Dordrecht. Het Dordrechts museum bezit een compacte en representatieve collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, met daarin opmerkelijke werken van hoge kwaliteit. De expositie Werk, Bid & Bewonder ontrafelt clichés over kunst en calvinisme en ontkracht enkele hardnekkige mythes. De tentoonstelling laat de relatie tussen calvinisme en kunst in een brede context zien. Buitengewoon interessant! Ook is het mogelijk om een stadswandeling te maken door de historische binnenstad met ruim 1000 monumenten. Na een gezamenlijk diner rijden we terug naar Kampen.”

Kosten
De kosten voor de Quintus Cultuurreis bedragen €49,50 p.p. Hierbij inbegrepen zijn het vervoer per touringcar, koffie/thee op de heenreis, een lunchpakket en een eenvoudig diner. De toegang tot de musea zijn niet bij de prijs inbegrepen omdat hier de Museumkaart geldig is. Nog niet in het bezit van de museumkaart? Schaf deze aan via www.museumkaart.nl of betaal de entree ter plekke. Let op: de museumkaart is niet geldig voor het EKWC, de entree hiervoor bedraagt €14,50. Deelnemers die op het aanmeldingsformulier aangeven het EKWC te willen bezoeken, betalen daarom €64,00. Kijk voor uitgebreide informatie en het programma op www.quintuskampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*