Kunstencentrum Quintus organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart het tweejaarlijkse Quintus Pianofestival. Thema van deze 7e editie is ‘All in the family!’ Er komen componistenfamilies als Bach, Mozart en Schumann voorbij maar ook muziekstukken óver families zoals The Flintstones, Vader Jacob en Babysteps. Publiek is van harte welkom!

Vrijdag is het familytime! Tussen 19.00 en 20.15 uur spelen familie en vrienden muziekstukken die een relatie hebben met het thema. De jury luistert welk ensemble dit het meest overtuigend doet. Zaterdag musiceren de solisten vanaf 9.30 uur tot 13.30 uur. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Een vakkundige jury bepaalt welke solisten mogen optreden in het finaleconcert om 15.00 uur.

Workshops
Tijdens het Pianofestival staan er op zaterdag ook enkele inspirerende workshops op het programma: Versier je eigen pianoloper, Dance in the family en Fortepiano in the family. Doe je mee aan het concours, dan zijn de workshops gratis. Andere familieleden of bezoekers betalen €5 p.p. per workshop. Check tijdens het Pianofestival of er nog vrije plekken zijn. Het Quintus Pianofestival is gratis toegankelijk voor publiek. Zij kunnen genieten van alle muzikale optredens in de Quintuszaal aan de Vloeddijk 38. Kijk voor meer info op quintuskampen.nl of mail/bel: info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.