Rattenoverlast aan de Pleviersingel in Kampen

Bewoners Pleviersingel: “Stop met eenden voeren!”

De bewoners van de Pleviersingel in Kampen zijn het zat. Het onschuldige ‘eendjes voeren’ lokt volgens de bewoners ander (on)gedierte naar hun singel, waardoor men zich genoodzaakt zag hulp te zoeken bij de de gemeente Kampen.

“Het loopt de spuigaten uit, vooral ’s avonds zijn ze actief waardoor ik ze tijdens het rondje ‘hond uitlaten’ regelmatig tegenkom.” De bewoner staat er volgens eigen zeggen niet vreemd van te kijken: “Vrijwel dagelijks komt er een mevrouw op een brommertje met twee ‘big-shoppers’ vol met oud brood, dat wordt dan gedumpt. Ook komt er een (volgens mij) Turkse man met een auto, die laad dan ook ontzettend veel uit. Er is hier wel een hele grote groep eenden, maar er blijft altijd veel liggen!”

Volgens een medewerker van de gemeente Kampen is het met zo’n overdaad aan voedsel dweilen met de kraan open en heeft het geen zin om bijvoorbeeld gif te gebruiken. Door het vele voedsel zijn de ratten redelijk immuun voor het gif. Ook kan de gemeente niet handhaven omdat het niet verboden is om de eenden te voeren, wel is het verboden om afval (beschimmeld brood) te dumpen en zal hier streng op gecontroleerd worden. Na klachten en telefonisch contact met de gemeente heeft de laatste borden geplaatst waar gewezen wordt op de overlast en de gevaren van ratten. De buurt hoopt dat hiermee de overlast zal verdwijnen en prijst de gemeente voor haar kordate optreden.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*