Reünie Flevo Mavo Kampen voor leerlingen geboren in 1957 t/m 1961

Op zondag 27 oktober a.s. wordt in Restaurant De Vier aan de IJsselkade een reünie gehouden voor oud-leerlingen van de Flevo MAVO, voorheen gevestigd aan de Jan Ligthartstraat in Kampen. De initiatiefnemers Richard Been, Peter Zomerdijk en Eric Ypma, ooit oud leerlingen van deze school, hebben zo’n 100 mensen die geboren zijn in de jaren 1957 t/m 1961, enthousiast gekregen om nog eens terug te gaan naar hun middelbare schooltijd, begin jaren ’70.

Een aantal jaren geleden toen het Ichtus collega haar intrede deed in het oude schoolgebouw, waren Richard Been en Peter Zomerdijk benieuwd waar alle documenten, foto’s en spullen van de Flevo Mavo waren gebleven. Richard Been: ,,Meestal wordt er bij zo’n ontruiming alle oude archieven weggegooid, maar gelukkig zijn er met name nog heel veel foto’s, leerlingenkaarten en oude ,,schoolkrantjes” bewaard gebleven. Alleen wisten we niet waar. Peter Zomerdijk: ,,Eerst in de archieven van wat scholen gekeken, maar die verwezen ons al snel naar het Gemeente-archief, toen nog gevestigd aan de Molenstraat. En daar vonden we, samen met de inmiddels aangeschoven Anja Gevoel, al snel heel veel leuk materiaal uit ,,onze tijd, begin jaren 70”. Richard Been: Uitgerust met een digitale camera hebben we in het wilde weg van alles gefotografeerd en bewerkt tot digitaal materiaal en hebben we een besloten Facebook-groep – Flevo mavo Kampen – geopend om al dit materiaal te plaatsen en met oud-leerlingen te delen”.

Foto Flevo mavo Klas 3c 1973 – 1974

Organiseren reünie
Het plaatsen van al dat materiaal was succesvol. Veel mensen werden lid van deze groep en haalden herinneringen op met klas- en schoolgenoten. Er kwam zelfs nog allerlei materiaal uit de schoenendoos ergens op de zolder van oud-leerlingen. Al heel snel was er het verzoek om een reünie te gaan organiseren. Maar ja, wie gaat het doen? ,,We hebben toen nog een tijdje gewacht, maar uiteindelijk hebben we de schouders er onder gezet en een begin gemaakt met de organisatie. Met oude leerlingenlijsten, oude adressen en louter ,,vaste oude telefoonnummers” zijn we begonnen om schoolgenoten te vinden.

Inmiddels was ook Eric Ypma aangesloten om te helpen in de zoektocht en deel te nemen in aan de organisatie. Eric Ypma: ,,We hebben een aantal avonden adressen bezocht en oud-leerlingen gevonden. Soms met succes, maar ook vaak op adressen met andere bewoners die ons overigens soms wel verder brachten. Over het algemeen was er veel enthousiasme, zeker het direct benaderen vonden velen leuk na zoveel jaren.  Het meest lastige was overigens om vrouwelijke ex-leerlingen te vinden, die veelal ook nog een andere achternaam hebben aangenomen. En jammer genoeg zijn er ondanks onze ,,jonge’’ leeftijd ook best veel schoolgenoten niet meer onder ons. Dat is toch wel de mindere kant van zo’n zoektocht’’.

Er is heel veel tijd gestoken in het samenstellen van de gastenlijst waar veel enthousiaste mensen op staan. Richard Been: ,,Meerdere mensen hebben hand-en-span-diensten verleend. Er is bewust gekozen voor de zondagmiddag van 16.00-20.00 uur. Inmiddels wonen veel mensen buiten Kampen die ‘s avonds ook nog weer terug naar huis moeten”. Onder het genot van een drankje en een buffet in Restaurant De Vier, hopen we veel herinneringen op te halen over een mooie schooltijd. Iedereen is toch wel benieuwd hoe het een ieder in de afgelopen 45 jaar is vergaan.

,,Het is overigens bijzonder om te vermelden dat we ook nog een 6-tal oud-leraren hebben kunnen vinden die op deze middag/avond onze ere-gasten zullen zijn”. We hebben ze een persoonlijke uitnodiging gestuurd waarop enthousiast is gereageerd. Alles is aanwezig voor een leuke middag/avond, aldus Peter Zomerdijk.

Deelname
Inmiddels is de inschrijving en het betalen van 40,- euro p.p. all-in voor de reünie gesloten. ,,We hebben maanden ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk ex-leerlingen uit te nodigen via onze Faceboek-pagina, bezoekjes en via ,,mond-op-mond’’-reclame. Helaas hebben we niet iedereen kunnen vinden. Daarom heeft de organisatie besloten om ex-leerlingen uiterlijk t/m vrijdag 18 oktober a.s., de gelegenheid te geven om alsnog deel te nemen. Stuur dan z.s.m. een mail naar flevo-mavo@ziggo.nl met je telefoonnummer en we nemen zo spoedig mogelijk contact op’’, aldus de Organisatie Flevo Mavo Reünie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*