RTV IJsselmond is op zoek naar Kamper cultuur

Kampen is zoals we weten rijk aan cultuur, er is altijd wel wat te zien, elk uur. Maar tegenwoordig is het stil op straat, en geen haan die ernaar kraait.

Dit zijn de eerste paar zinnen van de stadsomroeper Bertus Krabbe in de nieuwe promo van RTV IJsselmond met een oproep voor Kamper cultuur. Aangezien bijna alles stil ligt door corona gebeurt er weinig op dat vlak. Evenementen zijn afgelast, optredens gaan niet door, muziekverenigingen en koren repeteren niet meer.

RTV IJsselmond doet een oproep naar Kampenaren die Kamper cultuur op video hebben, dit op te sturen. Dit mag van alles zijn: een optreden van een koor of band, theater of cabaret, singer-songwriter of misschien is er wel een videoclip geschoten in onze mooie stad.

“Volgens mij telt Kampen alleen al 80 koren die op dit moment niet kunnen repeteren. Laat staan optreden. Met dit nieuwe TV programma willen we Kampenaren laten genieten van alle cultuur in onze stad. Want er is zoveel! We hopen dat er veel video’s worden ingestuurd”, aldus Klaasjan Strengers, hoofdredacteur bij RTV IJsselmond.

Van alle inzendingen wordt de serie “Kamper Cultuur TV” gemaakt. Wie al een voorproefje wil zien, kan op 16 januari kijken naar de proefuitzending. Deze wordt uitgezonden om 18.00 uur op RTV IJsselmond.

RTV IJsselmond TV is via de volgende providers te ontvangen:
Ziggo kanaal 42
KPN/Telfort kanaal 1362
Vodafone kanaal 739
T-mobile kanaal 779
Tele2 via menu

De Kampen Cultuur TV PROMO is hierboven in de player te zien.