Rubber op sportvelden is oké

Tijdens de commissievergadering Bestuur en Middelen van woensdag 13 februari 2019, pleitten GBK en PvdA voor een ander strooisel dan het rubbergranulaat (vermalen autobanden – chemisch afval) op de kunststof sportvelden. Ook Kampen Sociaal was tegenstander.

“Wij zijn er namelijk niet gerust op dat op een dergelijke ondergrond gesport kan worden zónder dat (op latere leeftijd) gezondheidsproblemen gaan ontstaan. D’66 vindt sporten en bewegen heel belangrijk en raadde dat iedereen aan. Ja, wij ook. Maar dát was niet de vraag. Wij vinden dat álle gezondheidsrisico’s uitgesloten moeten worden. Punt. Uit.” Aldus het GBK.

De meeste partijen waren van mening dat het RIVM een gerenommeerd instituut is. Zij scharen zich achter het rapport. GBK: “Als die vinden dat er gesport kan worden met een ‘praktisch verwaarloosbaar’ risico dan vinden zij dat voldoende. In dat woordje verwaarloosbaar’ zit al twijfel opgesloten. Verwaarloosbaar betekent: “Zo klein of gering dat je er weinig of geen aandacht aan hoeft te besteden”. Bovendien: een promotieonderzoek duurt gemiddeld 4 jaar, het onderzoek van het RIVM 2 maanden. Wij hebben er aandacht aan besteed en het stelt ons niet gerust. Maar de meerderheid
besliste anders.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*