HomeRegiosportS.V. Zalk doet goede zaken met Vevo

S.V. Zalk doet goede zaken met Vevo

-

S.V.ZALK—VEVO 5-0

In deze wedstrijd waarin Zalk twee geschorste en een geblesseerde basisspeler moest missen gingen ze meteen in de aanval, Zalk zette druk en kreeg een kansje. Na zo, n 6 minuten was het raak na een aanval over meerdere schijven werd de bal weggewerkt uit het strafschop gebied, Robin Haverkamp nam hem ineens op de slof en schoot over de keeper heen in het doel 1-0 voor Zalk.

Er kwam een periode dat Zalk in de aanval was en Vevo counterde, in de 10e min een voorzet Sander Vinke kopbal Stephan v Ommen (Zalk), 11e 12e 17e min. kleine kansjes Vevo naast geschoten en een redding van Jim v d Wijk de keeper Zalk.

In de 22e min was er een vrije trap voor Zalk, Aart Schreuder schoot net over en in de 26e min was het Jandirk v Pijkeren die in de hoek op doel schoot (goede redding keeper Vevo) en vervolgens was het weer Robin Haverkamp die op doel knalde. Dezelfde speler scoorde in de 37e min zijn 2e doelpunt na een prachtige combinatie met Jurjen Hofstra en Sander Vinke de 2-0 stond op het scorebord, verder was er nog een kans voor Vevo vlak voor rust maar weer stond de keeper van Zalk zijn mannetje. Na de thee probeerde Vevo het nog recht te zetten maar er werd matig gevoetbald door beide partijen tot aan de 68e minuut.

Zalk kreeg een corner en Vevo kon de bal niet goed weg krijgen, Aart Schreuder kreeg nogmaals de bal gaf voor en Hendri Vinke kopte bij de tweede paal over de keeper heen 3-0.  Nu kwam er wel een periode met goed voetbal en kansjes, prachtig schot van Aart Schreuder daarna weer een redding van keeper Jim van der wijk (beste man van het veld) na een goede doelpoging van de tegenstander van Zalk.
In de 81e was het weer raak na goed doorzetten van Jurjen Hofstra, die blokte een schot en de bal belande bij Aart Schreuder die er prima van profiteerde 4-0.

Daarna was de koek nog niet op er kwam een voorzet van Aart Schreuder en Jurjen Hofstra schoot op het doel goede redding van de keeper van Vevo.
Daar bleef het nog niet bij in de 90e min kregen we een vrije trap van de goed leidende scheidsrechter Dhr.Pekaar uit Kampen, en Aart Schreuder schoot langs de muur in de hoek de 5-0 binnen.
En er was in blessuretijd nog een kans voor Hendri Vinke, verder hield de scheidsrechter de kaarten op zak, en de overwinning was dik verdiend.