Bekijk hier de samenvatting van de voetbalwedstrijd tussen  Go Ahead Kampen en vv Staphorst

Jasper Fix
Muslu Nalbantoglu / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Mark Koomen
Andre Timmerman / Yoshua van Marle / Sander Morren
Madih Doufikar / Nick Bakker / Hussein Raza

Op voorhand was Staphorst de grote favoriet om deze wedstrijd te winnen. De mannen van Jan van Raalte waren al 11 wedstrijden ongeslagen en bij de rood gelen is de vorm de laatste weken ver te zoeken. Ook moest Go-Ahead het doen zonder aanvoerder Jurrian Zandbergen. Wegens een enkel blessure kon hij niet spelen en dat was een grote aderlating. De thuisploeg speelde hierdoor in een 4-2-2-2 opstelling en dat kwam het spel niet ten goede. Bij Staphorst ontbrak Dennis Rosink (die volgende seizoen naar topklasser HHC Hardenberg vertrekt). Hij had vorige week tegen ACV zijn 4e gele kaart ontvangen.
In het begin van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Ook waren er een aantal blessure behandelingen voor o.a Edwin Starke. Hij kon verder, maar voor Andre Timmerman was het al snel einde oefening. De aanvoerder moest met een vervelende schouder blessure gewisseld worden. Eddo Wesselink was zijn vervanger.

Staphorst nam na een kwartier het heft in handen en de blauw-gelen waren heer en meester zonder echte kansen te creëren. Het was dan ook niet verrassend dat het na 19 minuten 0-1 werd. Ferdi ter Avest wist met een zuiver schot Jasper Fix te verschalken. 1 minuut later leek het 0-2 te worden toen club topscorer Martijn Brakke hard inschoot, maar de bal werd verwerkt tot corner. Kort daarna wederom een uitstekende mogelijkheid voor de gasten. Een scrimmage voor het doel en via het hoofd van Jasper verdween de bal op miraculeuze wijze net naast de voor Go-Ahead goede kant van de paal. Na een half uur spelen kwamen de rood gelen voor het eerst voor het doel van doelman Alfred Knoll. Het schot van Jeroen van den Bosch werd simpel gepakt. In de 36e min was een ingestuurde corner aanleiding voor de 0-2. Mark Schra nam de hoekschop laag en Rob Mijnheer schoot knap binnen. De wedstrijd leek gespeeld en een grote nederlaag dreigde voor de Kowetters. Vlak voor rust raakte Brakke de paal. In de blessuretijd van de 1e helft werd het uit het niets 1-2. Yoshua van Marle zette goed door en zijn voorzet werd binnen geschoten door Nick Bakker. Rust 1-2.

Ondanks de aansluitingstreffer waren de supporters pessimistisch gestemd. Djeston Roosblad verving de geblesseerde Edwin Starke en hierdoor verhuisde Muslu Nalbantoglu naar het centrum van de verdediging. Djeston viel uitstekend in en liet zien waarom hij in het begin van het seizoen basisspeler was. Velen hadden verwacht dat Staphorst verder uit zou lopen in de 2e helft, maar niets was minder waar. Onder aanvoering van de geweldig spelende Jeroen van den Bosch werd er jacht gemaakt op de 2-2. Jeroen nam Go-Ahead Kampen op sleeptouw en hij was overal op het veld te vinden. Met veel inzet kantelde de wedstrijd. Staphorst liet het allemaal gebeuren en men dacht het klusje wel even te klaren. Philip Ties had nog wel een grote mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Hij verscheen na een knappe aanval alleen voor Jasper, maar die redde op zijn beurt knap. Kort daarna kwam Madih aan de rechterkant goed doorzetten en vanuit een moeilijke hoek wist hij bijna Knoll te verschalken. Kevin Smit kwam in het veld voor Eddo Wesselink. Go-Ahead ging opportunistisch spelen en daar had Staphorst veel moeite mee. Er kwam steeds meer geloof bij zowel de spelers als de supporters dat er toch nog een gelijkspel mogelijk was. In de 85e min gebeurde het dan ook. De naar WHC vertrekkende Yoshua van Marle kopte een voorzet van Madih uitstekend in de linkerbovenhoek, 2-2. De thuisploeg ging daarna nog vol op jacht naar de 3-2, maar zover kwam het niet meer. Arbiter Beltman floot voor het eindsignaal en tevredenheid bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt.

Complimenten aan de spelers voor de 2e helft. De ploeg heeft een zeker lijkende nederlaag heel knap weten om te buigen en er is veerkracht getoond. Dit biedt perspectief voor de laatste 5 finales. De verschillen onderaan de ranglijst zijn erg klein. Drachtster Boys (25 punten), SVZW (24 punten), WHC (24 punten), AZSV (23 punten), Berkum (21 punten), Go-Ahead Kampen (21 punten), VVOG (18 punten) en DETO Twenterand (17 punten) moeten allen vrezen voor rechtstreekse degradatie of nacompetitie. Over 2 weken staat WHC – Go-Ahead Kampen op het programma. Deze streekderby moet gewonnen worden, hoe maakt niet uit !!