Sail 2018 heeft met ervaren nieuw bestuur de wind in de zeilen

“Sail Kampen is een fantastisch evenement waar de gehele regio van kan genieten en profiteren”

KAMPEN – Sail Kampen heeft de wind in de zeilen. Pas in 2018 zetten talloze indrukwekkende schepen koers naar onze stad voor één van de grootste maritieme evenementen van Nederland, maar achter de schermen is de organisatie al goed op stoom. Begin december is een gloednieuw bestuur samengesteld en dinsdag 27 december heeft het nieuwe bestuur het startsein gegeven voor Sail Kampen 2018.

Voorzitter Frans van der Kolk is zeer tevreden met het nieuwe bestuur dat volgens hem een uitstekend geschikt is voor de omvangrijke klus. “Bij de organisatie van een groots evenement als Sail, komt veel kijken. We wilden daarom professionele mensen hebben met specialiteiten op verschillende gebieden zoals de horeca, de publiciteit, de muziek etc. Daarin zijn we volgens mij uitstekend geslaagd.”

De regio profiteert
Voorzitter Frans van der Kolk moet de kar gaan trekken en lijkt daarvoor, als gedreven ondernemer en geboren Kampenaar, de perfecte man. Hij staat midden in de samenleving en heeft veel bestuurlijke ervaring. “Ik ben een ondernemer die van actie en aanpakken houdt”, aldus Van der Kolk. “Sail Kampen is een fantastisch evenement waar de gehele regio van kan genieten en profiteren. Mijn drijfveer is om Sail Kampen meer professioneel aan te pakken en de gehele regio, zowel zakelijk als publiek, aan dit evenement te verbinden.”
Sail 2018 kan ook wel een wat zakelijkere kijk op de zaken gebruiken, want de organisatie komt voor financiële uitdagingen te staan. “In deze regio zijn wij nuchter en houden wij van aanpakken. Met veel vrijwilligers zijn wij in staat om grootschalige evenementen op te zetten. We doen dus met zeer lage kosten en dat is gelijk een valkuil, omdat andere regionale evenementen in Nederland zeer professioneel opgezet worden met marketing- en beleidsplannen. We zien helaas dat andere evenementen hierdoor ook meer geld krijgen van bedrijven en overheden. Voor Sail Kampen gaan wij hier een middenweg in kiezen. Dus we gaan het professioneel aanpakken, maar met behoud van de vele vrijwilligers die trots zijn op dit evenement. Zonder de vrijwilligers zouden we het allemaal niet kunnen doen.”

Business Event
Wat staat de bezoekers van het evenement in 2018 te wachten? “Wij gaan alle successen van de vorige edities behouden en nog beter maken en de zaken die niet goed gingen anders, professioneler, aanpakken. Het wordt een schitterend evenement waar naast fantastische schepen ook veel muziek, dans en entertainment plaatsvindt. Als aanvulling gaan we ook een knallend Business Event verbinden aan Sail Kampen, waardoor ondernemers uit de regio Zwolle aan elkaar verbonden worden.”

Het nieuwe bestuur van Sail bestaat uit Frans van der Kolk (voorzitter), Bald Kuiper (Penningmeester), Wout Slob (Finance en control), Jacqueline Welling Stuivenbelt (Secretariaat), Giel Timmerman (Nautisch), Henk Last (Vergunning/veiligheid), Pieter Bredewold (Muziek), Johan van der Kolk (Marketing en PR), Remmert Krantz (Horeca), Jessie van de Velde (Sponsoring), Bart-jan Gardebroek (Relatiebeheerder Politiek en vice-voorzitter).


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*