Schaatsen op de Weissensee levert 35.000 euro op voor RKC

De vierde editie van de RKC Prestatietocht heeft 35.000 euro opgeleverd voor het René Kids Centre in Namibië. Het bedrag werd bijeen geschaatst door twintig schaatsers (uit de regio (Oldebroek, Nunspeet, Kampen, Elburg) die in januari 2019 naar Oostenrijk vertrokken voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. 

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee trekt jaarlijks meer dan 6.000 Nederlanders naar Oostenrijk. Twintig deelnemers combineerden hun ultieme sportieve uitdaging met fondswerving voor het RKC. Donderdagavond 14 maart werd het bedrag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse reünie. Het volledige bedrag komt ten goede aan het René Kids Centre in Namibië.

Annette Holtrust uit Kampen was één van de deelnemers aan editie 2019. “Twee jaar geleden schaatste ik 200 kilometer in bijna twaalf uur tijd. Ik dacht ‘dit doe ik nooit meer’, maar toch ging ik de uitdaging opnieuw aan. Ik ben afgelopen jaar zelf op het René Kids Centre geweest en dus was ik volop gemotiveerd. Dat ik de tocht uit heb geschaatst én zo een bijdrage lever aan het werk van het René Kids Centre, dat is fantastisch!”

Volgend jaar wordt de RKC Prestatietocht opnieuw georganiseerd. Houd voor meer informatie onze website www.rkcevents.nl of onze facebookpagina (www.facebook.com/rkcevents) in de gaten.

Liefde en aandacht
René Ruitenberg, initiatiefnemer van het gelijknamige centrum, is blij met de bijdrage: “Heel concreet gaat het RKC dit geld gebruiken om het centrum in Rehoboth op te knappen. Enkele klaslokalen worden omgebouwd tot kinderopvang. We willen een binnenspeelplaats realiseren voor de allerkleinsten en ook de speeltuin buiten in orde maken.”

De praktische plannen zijn onderdeel van een groter geheel. “We willen ons met méér aandacht richten op minder programma’s. We hebben ervaren dat het goed is om kinderen juist op jonge leeftijd al liefde te geven, zodat ze zelfvertrouwen krijgen en kunnen uitkijken naar een hoopvolle toekomst. We gaan daarom meer focus leggen op kinderen tot ongeveer zes jaar. En dat is ook de reden dat we extra ruimte voor hen maken. Dit bedrag maakt het mogelijk dat te realiseren. Daarnaast hanteren we nog diverse programma’s, zoals de kidsclub waar wekelijks gemiddeld driehonderd kinderen komen, de naschoolse opvang en diverse sportactiviteiten.”

Over het RKC
Het René Kids Centre wil hoop brengen op een plek waar uitzichtloosheid heerst. Veel kinderen groeien op zonder ouders, krijgen geen onderwijs en raken verslaafd aan drank, net als hun ouders of vrienden. Het RKC speelt een belangrijke rol in wijk Block E, door vooral kinderen het geloof te geven dat ze ertoe doen, ze te leren dromen en ze te helpen om dromen te realiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*