Scheepje op houten golven – Videoreportage

Kunstenaarsduo start in aanloop naar de Hanzedagen samen met 15 vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld community-art project.

Van 15 t/m 18 juni is de gemeente Kampen gastheer van de Internationale Hanzedagen 2017. Kunstenaarsduo work#art , bestaande uit Bert van der Sluijs en Douwe Buwalda, heeft een plan ingediend als deelnemer aan het culturele gedeelte en dat is gehonoreerd. Diana de Groot ging samen met cameraman Rudi Last op bezoek bij Work#art om hen te vragen wat het project precies voorstelt.

Bekijk de reportage hierboven in de player.

Over het project Scheepje op houten golven.

Met een schaalmodel als uitgangspunt heeft het duo het plan opgevat om vanaf januari 2017 samen met zo’n 15 vrijwilligers een bewegend kunstwerk te laten ontstaan: een installatie op locatie die hun benadering van de avontuurlijke handelsgeest, het vindingrijke elan bij samenwerking en de bedrijfsmatige dynamiek van het Hanzeverbond op kunstzinnige poëtische wijze in beeld brengt. Het geheel wordt samengesteld uit gerecycled materiaal. Aan de hand van een schaalmodel als inspiratie, gaan ze met de hele groep een levensgroot, poëtisch beeld realiseren van een Koggeschip, dansend op houten golven.

Voor meer informatie over het project kun je terecht bij :
WORK # ART projects & products
atelier: 1e Ebbingestraat 11, Kampen, the Netherlands
Tel: 06- 83117664
Website: www.workheart.nl
Facebook www.facebook.com/workhearticle


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673