SP Organiseert Meldpunt Wonen voor Bewoners van de Greente

241

Op zaterdag 25 mei van 10:00 tot 13:00 uur organiseert de SP een meldpunt Wonen voor de Greente. Dit meldpunt wordt opgezet op een grasveld aan de Leeuwerikstraat. Recentelijk hebben SP-leden een buurtonderzoek uitgevoerd in onder andere de Kievitstraat om te achterhalen hoe bewoners de renovatie van sociale huurwoningen door deltaWonen ervaren.

Bezorgdheid over Renovatie

Bas Roijen, bestuurslid van SP Kampen, licht toe: “We hoorden geluiden dat bewoners zorgen hadden over de aanstaande renovatie. Bij ons eerste buurtonderzoek leek dat mee te vallen. Echter, nu de eerste fase werkelijk gestart is, krijgen we signalen dat bewoners niet gelukkig zijn met hoe het loopt. Er lijkt veel overlast te zijn, en bewoners maken zich zorgen over de bijkomende kosten die ze zelf moeten dragen. We nemen hiervan graag kennis, door verhalen uit eerste hand te horen.”

Deze signalen hebben de lokale SP-afdeling ertoe aangezet opnieuw de buurt in te gaan, ditmaal met een meldpunt Wonen.

Doel van het Meldpunt

SP-voorzitter Gerco van Oene benadrukt: “Vooropgesteld, we zijn blij met de renovatie, en enige overlast is daarbij nooit te voorkomen. Door in een vroeg stadium de klachten en zorgen bij de bewoners op te halen, helpen we de buurt om deze kenbaar te maken bij deltaWonen en bouwbedrijf Ter Steege Bouw Vastgoed, die de renovatie uitvoert. We hebben er alle vertrouwen in, dat deze partijen de informatie ter harte zullen nemen. Zo kunnen ze er alles aan doen, de verdere overlast voor bewoners tot een minimum te beperken. En eventuele schade en bijkomende kosten moeten natuurlijk volledig worden vergoed, maar dat is logisch.”

Verdere Stappen

De SP zal de resultaten van het meldpunt bundelen en samen met betrokken bewoners verdere stappen zetten. Voor bewoners die op zaterdag 25 mei niet aanwezig kunnen zijn, is er een mogelijkheid om hun feedback te geven via een online formulier.

Het initiatief van de SP biedt bewoners een platform om hun ervaringen en zorgen te delen, en streeft ernaar de woonomstandigheden tijdens de renovatie te verbeteren.