Speuren met de gratis app in het Stadspark van Kampen

Er staat een nieuwe wandelroute klaar in de Kampen Stadsgids app. HAVO scholier Levi van het Ichthus College was op zoek naar een plek voor zijn Snuffelstage. Per toeval kwam hij terecht bij Kampen Marketing. Daar waren ze net van plan om een wandelroute voor kinderen te maken in het groene hart van Kampen. “Alsof het zo moest zijn.” zegt Hester Timmerman, “En hoe leuk is het om écht wat te doen en te maken tijdens je Snuffelstage.”

Voor de jeugd, door de jeugd
Levi maakte met Hester een stappenplan en daarna ging hij aan de slag met het zoeken naar bijzondere locaties in het Stadspark. In 6 weken heeft Levi veel gedaan. Onderzoek, teksten geschreven en heeft hij de route samengesteld. “Ik ging op zoek in het Stadspark naar bijzondere plekken en in het Stadsarchief naar achtergrondinformatie en afbeeldingen bij die verschillende locaties” vertelt hij. “Wat hebben we een bijzonder stadspark in Kampen. Ik heb 10 locaties met vragen en uitleg in de app gezet. Op de laatste dag van de Snuffelstage konden we de route echt testen! Het herdenkingssteentje van Dr. Heppe zit ook in de wandeling. We konden eerst de plek niet vinden. Gelukkig kwamen we per toeval historicus Theo van Mierlo tegen in het park en die gaf ons de tip over waar we dat bijzondere steentje konden vinden.”

App
De Kampen Stadsgids app is gratis te downloaden via Google Play en de Apple Play Store. “Een aanrader voor de Kampenaren en de bezoekers van de Hanzestad Kampen”, volgens Hester Timmerman. Niet alleen vanwege de routes, maar ook omdat de volledige stadsagenda in deze app te bekijken is: “in de agenda vind je de evenementen, exposities en activiteiten die er gepland staan in de stad. Zo mis je niets!”

De Cellebroederspoort, de Paljas en een hele bijzondere boom. Loop de route om er achter te komen wat er hierover verteld wordt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*