Start nieuwe hondencursussen VHV de IJsselmond

Op maandag 8 januari start VHV de IJsselmond in Kampen met nieuwe hondencursussen, zoals puppycursus, basiscursus, cursus voor gevorderden en Hoopers. In 8-10 lessen worden de (basis-)beginselen van gehoorzaamheid op een leuke en ontspannen manier aangeleerd en de individuele en groepsoefeningen worden afgewisseld met theorie. Daarnaast zal de lessen eindigen met oefeningen waarbij samenwerking, ontwikkeling, groei en plezier voorop staat.

Bij Hoopers leer je de hond het sturen door hoopers, om tonnen, hekken heen en door tunnels te gaan. Hoopers zijn halve hoepels op staanders waar de hond onder door gaat. Het belangrijkste van hoopers is dat de hond moet leren wat de betekenis is van de diverse te nemen hindernissen. Als de basis is aangeleerd kan gevarieerd worden met de combinaties. Je hoeft niet sportief te zijn want bij Hoopers blijf je zoveel mogelijk op dezelfde plaats staan en geef je met handgebaren en je stem aan wat de hond moet doen. Het leuke van Hoopers is dat het voor veel honden van alle leeftijden geschikt. Wel dienen de honden sociaal te zijn want er wordt veel los gewerkt.

Bij voldoende aanmeldingen is het de bedoeling dat we in januari in een binnenhal in Kampen gaan trainen waarbij ook gelegenheid is voor het nuttigen van een kopje koffie in een verwarmde kantine. Je kunt in overleg wekelijks instappen en alle rassen/ kruisingen zijn welkom!

Voor opgave of het stellen van vragen kun je een mail sturen naar Laura via email vhvgehoorzaamheid@kpnmail.nl. Ook bereikbaar via tel / WhatsApp 0612609624.
Overigens zijn ook de kinderen, de oppas en of de grootouders van harte welkom om gezellig mee te trainen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*