Start proef GFT-inzameling hoogbouw bij Jacob Catsstraat

Vandaag gaat in de gemeente Kampen een proef van start met de inzameling van groente- fruit- en tuinafval (GFT) bij een aantal flats en op een locatie in de binnenstad. Om 11:00 uur neemt wethouder Jan Peter van der Sluis in aanwezigheid van de gebruikers de eerste GFT container in gebruik bij de hoogbouw aan de Jacob Catsstraat.

Doel van de proef is om te kijken of er bij hoogbouw en in de binnenstad voldoende belangstelling is voor het goed scheiden van GFT en of er voldoende kwalitatief goede GFT ingezameld wordt. Van GFT en etensresten kan compost en biogas worden gemaakt. Het is daarom zonde om dit te verbranden met het restafval. Hoe beter GFT afval gescheiden wordt, hoe minder restafval er overblijft. Dat kan schelen in de portemonnee, want het aanbieden van GFT is gratis.

Hoe werkt de proef?
Op drie locaties zijn verzamelcontainers geplaatst. Het gaat om:
– Erfgenamenstraat (hoogbouw IJsselmuiden);
– Jacob Catsstraat (hoogbouw Kampen)
– Bregittenstraat (laag- en hoogbouw gecombineerd in de binnenstad).

Alleen mensen die aangegeven hebben hun GFT te gaan scheiden, krijgen toegang tot een container met hun afvalpas. De looptijd van de proef is in principe een jaar, maar tussentijds worden de resultaten al gemonitord en de deelnemers naar hun ervaringen gevraagd. Afhankelijk van de uitkomst wordt besloten of ook op andere locaties bij hoogbouw en in de binnenstad GFT-verzamelcontainers geplaatst gaan worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*