Stichting Nikai 4 Life overhandigt € 35.000 euro aan Jarno Drost Research Group

Prinses Maxima Centrum Utrecht – Woensdag 13 februari heeft Stichting Nikai 4 Life een cheque van € 35.000 euro overhandigd aan Jarno Drost (hoofd-research) en Camilla Calandrini (research ) van de Jarno Drost research Group ten behoeve van onderzoek naar rhabdoïde tumoren.

Mede door deze donatie kan men binnenkort starten met een vervolgonderzoek die volledig gefinancierd wordt door Stichting Nikai 4 Life. Het bedrag is de afgelopen paar maand bijeengebracht door diverse donateurs en sponsoracties, waaronder die van supportersvereniging Go Ahead Kampen en het Ichthus volleybalevent.

Over Stichting Nikai 4 Life
Ruim 6 maanden na het overlijden van De IJsselmuidense Nikai is op 22 juni 2018 de naar hem vernoemde stichting Nikai 4 Life opgericht. De Stichting streeft naar verhoging van de genezingskans van kinderkanker in het algemeen en die van rhabdoïde tumoren in het bijzonder. De huidige prognose voor kinderen met een rhabdoïde tumoren is erg slecht omdat er geen gerichte behandeling voor is. Met dit onderzoek wil Nikai 4 Life die kansen verhogen en Nikai`s zoektocht naar “Ik hoop dat dit medicijn wel werkt” voortzetten.


 
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*