Succesvol Garage Concert van het Stedelijk Orkest

Het was zaterdag een unieke belevenis bij autobedrijf Van Kesteren aan de Kilbystraat: in een coproductie met sportvereniging RKDOS en Quintus gaf het Stedelijk Orkest Kampen een concert in de showroom, de werkplaats én buiten op het terrein van het autobedrijf.

Het credo van het Stedelijk is ‘Een tikje anders’, en dat was het: de Freerunners van RKDOS haalden halsbrekende toeren uit op tweehoog opgestapelde zeecontainers en een Renault Scenic uit de jaren 90 (die dat goed kon hebben…). Dit onder begeleiding van een stug maatvoerende trommelgroep. Daarna gaf het ‘melodisch percussie ensemble’ van het Orkest een concert in de werkplaats. Bij dit ensemble kon het publiek genieten van xylofoons, marimba’s, een vibrafoon en zogenoemd ongestemd slagwerk. Dat alles speelde fijn samen onder leiding van dirigent Bert van Dijk. Met ditmaal als bijzonder slagwerk: nóg een Renault Scenic die een stootje kon hebben – daar bleek onder de vele trommelstokken een verassend geluid uit te komen…

Vervolgens was de beurt aan de Jolly Jumpers van RKDOS: een achttal jonge mannen die acrobatiek van de bovenste (spring)plank vertoonden, vol met grappen en grollen. Regelmatig klonken oeh’s en aah’s op in de showroom én een klaterend applaus na afloop van hun optreden.

Ten slotte was de beurt aan het harmonieorkest dat optrad in de andere helft van de showroom met een modern, gevarieerd repertoire onder leiding van de nieuwe dirigent Peter Smits. Zangeres Jojanneke Last zong twee popnummers mee met het orkest: ‘Fire!’ en ‘Car Wash’. Dat laatste nummer was zeer toepasselijk voor de locatie en een energieke dansgroep met jonge dames van Quintus gaf er een extra dimensie aan.
De diverse onderdelen van het concert werden op een originele manier aan elkaar gepraat en fysiek begeleid door Jeroen Franse. Hij speelde de rol van ‘chef werkplaats’, die door zijn baas werd verplicht op deze zaterdagavond door te werken en daar helemaal geen zin in had. In de loop van de avond werd hij echter steeds enthousiaster! Datzelfde gold zeker ook voor het aanwezige publiek, dat een muzikale, spectaculaire avond beleefde.

Links op de foto de Jolly Jumpers van RKDOS in actie in een helft van de showroom, rechts het Stedelijk Orkest in de andere helft. Foto: Frans van Beek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*