Terrein project ‘Ruimte voor de Rivier IJsseldelta’ Verboden terrein!

Het projectteam ‘Ruimte voor de rivier IJsseldelta waarschuwt met klem tegen het steeds groter wordende aantal illegale bezoekers van het gebied waar de laatste hand wordt gelegd aan het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

“Wij vinden het als projectteam heel fijn dat er zoveel interesse is voor het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. De komende periode doet Isala Delta er alles aan om het werk volgens planning af te krijgen. Maar door dit mooie weer betreden ook steeds meer onbevoegden het projectgebied. Dit is absoluut niet de bedoeling.”

Het mooie weer van de afgelopen periode lokt mensen naar de mooiste plekjes in de omgeving van Kampen. Vanwege de veiligheid van de medewerkers en bezoekers is het projectgebied echter nog steeds verboden terrein: “Er kunnen zich gevaarlijke situaties of ongevallen voordoen, die wij heel graag willen voorkomen. Volgend jaar wordt het project opgeleverd. Dan kunnen de recreanten volop gebruik maken van dit gebied. Voor nu is het nog even verboden terrein!” Aldus de reactie van Rijkswaterstaat.

Het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, met als opdrachtgevers Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel, bestaat uit twee maatregelen om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de middellange termijn te borgen: zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van 7,5 kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug wordt verdiept. En de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*