Update werkzaamheden Oostzeestraat en gewijzigde verkeerssituatie

(Ingezonden gemeentenieuws)

Aan de Oostzeestraat in de Hanzewijk worden volgend jaar nieuwe woningen gebouwd. Voordat de bouw van start kan gaan, moeten de riolering en nutsvoorzieningen worden aangelegd. Deze werkzaamheden zijn gepland tussen 16 oktober en 20 december 2019. Tijdens deze periode is de Oostzeestraat in beide richtingen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. De parallelweg langs de Oostzeestraat blijft wel bereikbaar.

Omleidingen
Tussen 16 oktober en 20 december is er geen verkeer mogelijk op de Oostzeestraat. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Oranjesingel, 3e Ebbingestraat en Flevoweg. De stadsbus gebruikt dezelfde omleidingsroute. De omleiding wordt ook met borden langs de weg aangegeven. Verkeer uit de Hanzewijk kan de wijk bereiken via de Dr. Damstraat. Aan het einde van de Hanzelaan bij de Oostzeestraat wordt een bypass gemaakt, zodat hier rond gereden kan worden. Ook het Gezondheidscentrum blijft op deze manier goed bereikbaar.

Na 20 december gaat de aannemer van de nieuwe woningen aan de slag. De Oostzeestraat kan dan weer in beide richtingen worden gebruikt. Een enkele keer kan er een kortdurende blokkade zijn, bijvoorbeeld door loswerkzaamheden. Dat wordt dan ter plekke geregeld. Na de bouw van de woningen wordt de Oostzeestraat definitief ingericht en is het gezondheidscentrum weer als vanouds bereikbaar.

Nieuwe locatie voor tijdelijke parkeerplekken
Vanaf 16 oktober worden ook de tijdelijke parkeerplaatsen, die zijn ingericht vanwege de afsluiting van het benedendek van de parkeergarage Buitenhaven, opgeheven in verband met de werkzaamheden. Op verzoek van omwonenden is gezocht naar een alternatief en deze is gevonden op de groenstrook tussen Oranjesingel/ 3e Ebbingestraat/ Bolwerk. Deze groenstrook wordt op woensdag 16 oktober ingericht met rijplaten zoals dat ook is gedaan aan de Oostzeestraat. Om deze tijdelijke parkeerplaats te kunnen bereiken, wordt een inrit gemaakt aan de zijde van het Bolwerk. Dit wordt gedaan om gedurende de afsluiting van de Oostzeestraat ervoor te zorgen dat omleidingsroute via de Oranjesingel / 3e Ebbingestraat niet wordt verstoord. Direct aanwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Niet-bewoners (bijvoorbeeld mensen die in de binnenstad werken) verzoeken we uit te wijken naar andere parkeergelegenheden, zoals bij het Station of het Burgemeester Berghuisplein.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*