Verbeteren verkeersveiligheid N765 Kampen

18 tot en met 29 maart verwijderen 220 populieren
Verbeteren verkeersveiligheid langs N765/Frieseweg Kampen

De provincie Overijssel gaat van 18 tot en met 29 maart de verkeersveiligheid langs de N765/Frieseweg verbeteren door het kappen van 220 populieren langs de parallelweg en de hoofdrijbaan tussen de Noorderrandweg en de Ramspolbrug. De provincie kapt de bomen vooruitlopend op het groot onderhoud aan de N765, dat in het najaar plaatsvindt. De kapwerkzaamheden zijn nodig omdat er de afgelopen jaren met grote regelmaat takken afbraken van de bomen. Bovendien zijn de populieren inmiddels zo oud dat ze vervangen moeten worden. De kap en nieuwe aanplant van bomen worden uitgevoerd in overleg met de gemeente Kampen.

Verkeershinder
Het doorgaande en bestemmingsverkeer moet rekening houden met enige hinder. De maximum snelheid bij de werkzaamheden gaat tijdelijk omlaag. Het verkeer wordt geregeld met verkeersregelaars. Tijdens het kappen wordt het verkeer kortdurend stilgezet. Het doorgaande verkeer krijgt het advies om een alternatieve route te kiezen. Lokale bestemmingen blijven bereikbaar. De werkzaamheden worden met borden aangekondigd.

Bestemming hout en vervolg
Een deel van het vrijkomende hout krijgt binnen de provincie een nieuwe bestemming in de vorm van bijvoorbeeld vogelhuisjes, bijenhotels, picknickbanken en tafels. Het takhout en hout wat niet geschikt is voor hergebruik wordt versnipperd. Na afloop van het groot onderhoud aan de N765 vindt herplanting plaats. De exacte invulling, het soort bomen en de locatie, wordt nog uitgewerkt.

Kijk voor meer informatie op www.bereikbaar.overijssel.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*